Εγγραφή στο Ροή aiakosrex
aiakosrexhttp://www.blogger.com/profile/17474052920430459220noreply@blogger.comBlogger3579125
Ενημερώθηκε: πριν από 58 λεπτά 26 δευτερόλεπτα

ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

πριν από 4 ώρες 13 λεπτάΣτο στόχαστρο των «ράμπο» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν μπει το τελευταίο διάστημα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα που έλαβαν επιδοτήσεις και κονδύλια από αναπτυξιακούς νόμους και το ΕΣΠΑ και αντί να τα επενδύσουν, τα «έκρυψαν κάτω από το στρώμα». 
Η εν λόγω λίστα είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν επί μακρόν. Ωστόσο τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ενδεικτικά, δεδομένου του γεγονότος ότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, τα στελέχη της Δίωξης έχουν διαπιστώσει ότι περίπου μία στις τέσσερις ελεγχόμενες επιχειρήσεις έχουν λάβει χρήματα με τέτοιον τρόπο που να παρουσιάζονται προβλήματα.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο στόχαστρο της Δίωξης έχουν μπει περισσότερες από 200 υποθέσεις που αφορούν σε κοινοτικά κονδύλια και για τις οποίες έχουν ανακύψει ενδείξεις ότι τα χρήματα αντί να προωθηθούν σε επενδύσεις, κατέληξαν στις τσέπες επιχειρηματιών με την μορφή καταθέσεων στο εξωτερικό ή έγιναν βίλες, πολυτελείς κατοικίες και σκάφη.
Το εύλογο ερώτημα είναι. Υπάρχουν  επιχειρήσεις  μεταξύ των ελεγμένων και ποια η σχέση τους  με την δημοτική αρχή?

ΔΕΚΑ + ΕΝΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Πέμ, 22/02/2018 - 23:41
Δέκα + ένας δημοτικοί σύμβουλοι Αίγινας απολογούνται στις 23 Φεβρουαρίου 2018 στον εισαγγελέα επειδή διέγραψαν κυβικά νερού σε πολίτες (επώνυμους και μη).
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες την περασμένη Παρασκευή επώνυμος επισκέπτης του νησιού σταμάτησε το κυβερνητικό αυτοκίνητο, βγήκε και ασπάστηκε τον δήμαρχο. Ο δήμαρχος δεν είναι μεταξύ των Δέκα + ενός που απολογούνται και αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για "απιστία κατά του δημοσίου" επειδή με την ψήφιση της 123/2015 απόφασης δημοτικού συμβουλίου ζημιώθηκε το Ελληνικό δημόσιο. Οι Δέκα απαρτίζονται από ένα δημοτικό σύμβουλο της παράταξης "Κίνηση πολιτών", ένα δημοτικό σύμβουλο από την παράταξη "Αίγινα Κίνηση Ευθύνης", και οκτώ από την διοικούσα παράταξη 'Αίγινα Εν Δράση, Αίγινα Για Όλους". Ο Ένας είναι ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ Νίκος Οικονόμου. Διαχωρίζουμε τον κ Οικονόμου από τους υπόλοιπους για τους ακόλουθους λόγους. Η παράταξή με την οποία εκλέχθηκε τον διέγραψε αφού πρώτα τον διέσυρε με τρόπο ανάρμοστο .  Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες η διοικούσα παράταξη ξεσκονίζει τα πεπραγμένα του κ Οικονόμου από όλες τις θέσεις όπου έχει διατελέσει πρόεδρος (ΔΣ, ΚΕΔΑ, Σχολικές Επιτροπές) για να τον στείλουν στον εισαγγελέα. Κατά συνέπεια το συμφέρον του κ.Οικονόμου σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με το συμφέρον των άλλων κατηγορουμένων. Αν συμπλεύσει μαζί τους σε μια κοινή υπερασπιστική γραμμή, ενδέχεται να τους βοηθήσει να απαλλαγούν των κατηγοριών. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που θα κερδίσει είναι να τον στείλουν αμέσως μετά  στον εισαγγελέα για δικά του πλημμελήματα. Η ιστορία έχει δείξει ότι καμιά φορά οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά δεν υπολογίζουν τίποτα παρά μόνο το δικό τους συμφέρον.Η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια δεν έχει καμία αξία. Ο κ Οικονόμου οφείλει να αναλογιστεί τους κινδύνους που αντιμετωπίζει και να πράξει ανάλογα.
Σε κάθε περίπτωση οφείλει με παρέμβασή του στον εισαγγελέα  να διευρύνει το κατηγορητήριο ώστε να περιληφθούν όλοι οι έχοντες ευθύνη. Η διόρθωση λογαριασμών είναι μέσο άσκησης πολιτικής  και αφορά όλα τα δημοτικά συμβούλια. Τουλάχιστον το 50% των θεμάτων που έρχονται σε κάθε δημοτικό συμβούλιο αφορούν διορθώσεις λογαριασμών ύδρευσης. Θα πρέπει να ερευνηθούν όλες οι διορθώσεις καθ όλη την θητεία της παρούσης δημοτικής αρχής και να καταλογιστούν ευθύνες. Η απόφαση 123/2015 δεν είναι μοναδική ούτε αποτελεί εξαίρεση.     Είναι ο κανόνας.
Σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ 7 Ν.3852 , τα θέματα που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο έρχονται με εισήγηση δημάρχου ή αντιδημάρχου. Για να έρθει ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, εγκρίνεται από το δήμαρχο. Η δε εκτέλεση των αποφάσεων γίνεται από τα όργανα του δήμου και δεν παρακολουθείται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με την έγκριση του δημάρχου. Ο κ Οικονόμου θα πρέπει να εξηγήσει στον εισαγγελέα τις τυχόν πιέσεις που δέχτηκε για να φέρει το θέμα και τις τυχόν σχέσεις των ωφελουμένων από την απόφαση με κάθε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους. Θα πρέπει να αναφέρει αν υπήρξαν ανταλλάγματα ή αν οι δημοτικοί σύμβουλοι οδηγήθηκαν στην απόφαση να ψηφίσουν υπολογίζοντας σε ανταλλάγματα ακόμα και του τύπου "για το καλό της Αίγινας".
Σε κάθε περίπτωση είναι καθήκον και υποχρέωση του κ Οικονόμου απέναντι σε αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν να αποδοθούν κατηγορίες εκεί που αναλογούν. Η ατιμωρησία σκοτώνει την δημοκρατία και γεμίζει τον βούρκο της διαφθοράς.

500.000 ΕΥΡΩ Η ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ

Τετ, 21/02/2018 - 19:34
Στο δημοτικό συμβούλιο της 22 Ιανουαρίου 2013, ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος είχε αναφέρει ότι η ετήσια διαφορά από την μεταφορά νερού την περίοδο Δεκέμβριος 2008 μέχρι Ιανουάριος 2013 ήταν 500.000 ευρώ. Δηλαδή, αυτή την χρονική περίοδο η ΕΥΔΑΠ μας χρέωσε 1.500.000 κυβικά λιγότερα από αυτά που εμείς παραλάβαμε στην Αίγινα.
Η (σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες) επίσκεψη επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στον δήμο κάνει την τότε ερώτηση Γρηγορόπουλου επίκαιρη. 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΙΓΙΝΑΣ 2018

Τρί, 20/02/2018 - 20:44
Στιγμές του φετινού καρναβαλιού.

ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ

Κυρ, 18/02/2018 - 19:08

Με την λιτανεία του βασιληά καρνάβαλου έληξαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ο καρνάβαλος περιφέρθηκε χαιρετόντας φίλους αψηφώντας εχθρούς  επεφημούμενος από ημέτερους. Και του χρόνου. 

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ

Σάβ, 17/02/2018 - 19:08
Εάν για παράδειγμα ο Τόγιας έκανε επισκευή σε κτίριό του, όπως η εικονιζόμενη επισκευή που γίνεται αυτές τις μέρες στον ΝΟΑ (σε περίοδο αργιών), αυτός, για παράδειγμα που τον κατήγγειλε στην πολεοδομία (σχετικό αριθμ. πρωτ. Π1698/17/2-3-2017) για την πέργκολα επί της πλατείας εθνεγερσίας, θα τον είχε καταγγείλει. Η πολεοδομία θα είχε έρθει αμέσως για την αυτοψία και το πρόστιμο θα είχε ήδη κοινοποιηθεί. Επιπλέον το λιμεναρχείο θα είχε πράξει το αυτονόητο και ιδιοκτήτης και εργαζόμενοι θα είχαν βρεθεί στο αυτόφωρο. Οι άνθρωποι του κατεστημένου υπερήφανοι που θα είχαν πράξει το καθήκον τους θα πανηγύριζαν το επίτευγμά τους ενώ οι ανταγωνιστές θα γελούσαν κοροϊδευτικά για το πάθημά του. Όταν στοχοποιείται και πλήττεται ο εχθρός είναι όλα καλά.
Στην παρούσα περίπτωση όμως, που το λιμενικό ταμείο έχει αναλάβει την επισκευή, δεν μιλάει κανείς. Γιατί πολύ απλά αυτή είναι δουλειά του κατεστημένου. Το κατεστημένο το υπηρετούν όλοι. Διοίκηση, συμπολίτευση, αντιπολίτευση, αρχές,"όργανα" με ερείσματα σε πολιτικά γραφεία. Είναι "όλοι μαζί, ενωμένοι δυνατοί" ή τουλάχιστον έτσι αισθάνονται. Το πόσο δυνατοί είναι, θα το δείξει ο χρόνος.