Εγγραφή στο Ροή aiakosrex
aiakosrexhttp://www.blogger.com/profile/17474052920430459220noreply@blogger.comBlogger3489125
Ενημερώθηκε: πριν από 1 ώρα 31 λεπτά

ΛΙΓΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΑ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

πριν από 5 ώρες 13 λεπτά
Μια μέρα μετά την καταστροφή, πολίτες καταθέτουν λίγα λουλούδια στα "αδικοχαμένα παιδιά" , θύματα μιας κοινωνίας που δεν βλέπει, δεν ακούει δεν μιλάει και μιας πολιτείας που ξέρει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα ασελγόντας ακόμα και στην μνήμη των νεκρών θυμάτων της αδιαφορίας της.
Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα στο ΕΠΑΛ. Με μια ταινία μικρού μήκους προσπαθούμε να αφυπνίσουμε όλους όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Όποιος έχει αυτιά ακούει. Το τι θα πράξει άπτεται της δικής του συνείδησης.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ

Τρί, 21/11/2017 - 23:04
Το πάνω χέρι φαίνεται να είχε μέχρι πρότινος η δημοτική αρχή. Το ξήλωμα της πέργκολας του Τόγια ήταν δείγμα του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ δημοτικής αρχής και πολεοδομίας. Μόνο που ο υπερβάλλων ζήλος που έδειξαν οι υπάλληλοι της πολεοδομίας σε σχέση με την πέργκολα του Τόγια σε αντίθεση με τις παράνομες πέργκολες του παραλιακού μετώπου αποδείχτηκε γι αυτούς μοιραίος. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες οι αρμόδιοι υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν έπραξαν το καθήκον τους σε σχέση με την από 1 Μαρτίου 2017 καταγγελία του ΑΤ Αίγινας στην πολεοδομία για το παραλιακό μέτωπο ( Λ,Ν. Καζαντζάκη, Λ. Δημοκρατίας και οδός Ακτή Τότη Χατζή). Βλέπετε οι δημόσιες καταγγελίες του δημάρχου (συνέντευξη του στο saronic magazin) και δημόσια συγκέντρωση στο ξενοδοχείο  ΔΑΝΑΗ είχαν τελικά αποτέλεσμα. Όχι βέβαια το αποτέλεσμα αυτό που επιθυμούσε ο δήμαρχος. Μπροστά στην τεράστιων διαστάσεων γκάφα της η δημοτική αρχή προσπαθεί να καταστήσει τους καταστηματάρχες οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν βαρύτατα πρόστιμα από την πολεοδομία για τις παράνομες πέργκολες συνυπεύθυνους και τους καλεί σε "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ".
Αλλά είναι ποτέ δυνατόν, η δημοτική αρχή που δεν έχει στο ενεργητικό της κανένα απολύτως έργο, που δεν μπορεί να κατεβάσει ούτε μία παράνομη ταμπέλα, να διαχειριστεί την "Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου"? Το όλο θέμα μυρίζει μετατόπιση  και αποποίηση ευθυνών.

ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ

Δευ, 20/11/2017 - 21:23
Το βίντεο δείχνει γιατί το νερό πνίγει την περιοχή. Στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής συνδέονται η κακοτεχνία, η διαφθορά, το ρουσφέτι, η αδιαφορία και η άγνοια. Πετύχαμε το ρέμα με λίγο τρεχούμενο νερό. Μας έκανε εντύπωση που ενώ υπήρχε ροή στην είσοδο του νερού στην γέφυρα του δρόμου, δεν υπήρχε ροή κατά την έξοδο. Παρατηρώντας είδαμε ότι κλαδιά είχαν μπουκώσει τον οχετό και αυτό οφείλεται στην σωλήνα αποχέτευσης που βρίσκεται εντός του οχετού και τον κλείνει κατά το ήμισυ. Ο δε οχετός έγινε μόνο 2,5 μέτρα φαρδύς για να υπάρχει η ράμπα 4 μέτρων την οποία χρησιμοποιεί "κάποιος " που έχει κάνει το ρέμα δρόμο.  Για να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση δίνουν αγώνα περιφερειάρχης και δημοτική αρχή ώστε (παρά τις δημόσιες εξαγγελίες τους) να χαθεί το έργο κι ας πνιγούν και κάποιοι που τόλμησαν να παραπονεθούν.
Ο σωλήνας αποχέτευσης είναι κατάλοιπο του αποχετευτικού που ξεκίνησε επί Γκότση και σταμάτησε μετά από ενέργειες κάποιου Καψάλη,. Ο Υπάρχων οχετός κατασκευάστηκε το 2001 επί Γκότση . Ο Συνήγορος του πολίτη έχει ζητήσει αντίγραφο της μελέτης του 2001 για να διαπιστωθεί αν αυτό το κατασκεύασμα που βλέπουμε σήμερα έχει σχέση με αυτά που όριζε η μελέτη. Εκεί θα φανεί αν το έργο τροποποιήθηκε για να εξυπηρετηθεί "κάποιος".
Σε κάθε περίπτωση το ρέμα της Σκοτεινής, δείχνει την περιφρόνηση που η δημοτική αρχή δείχνει στους Αιγινήτες και την δουλοπρέπεια που δείχνει απέναντι στους επισκέπτες.
Εαν κάποιος θίγεται από το περιεχόμενο της ανάρτησης, ας προσφύγει στον εισαγγελέα.

ΤΟ ΕΠΑΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΤΟΥ 2010

Κυρ, 19/11/2017 - 18:13
Το βίντεο είναι από την πλημμύρα του ΕΠΑΛ το 2010. Από τότε μέχρι σήμερα τίποτα δεν άλλαξε. Μόνο οι άνθρωποι του ΕΠΑΛ πήραν κάποια μέτρα για να αποφευχθούν οι μεγάλες ζημιές. Οι αρχές φρόντισαν ώστε "ο τοίχος" που εμποδίζει την ροή του ρέματος και διοχετεύει όλο το νερό στο ΕΠΑΛ, να διατηρηθεί στην θέση του ώστε και το 2017 να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με το 2010. Αν στην επόμενη νεροποντή χαθούν ανθρώπινες ζωές ΔΕΝ έχει καμία απολύτως σημασία. Φτάνει ο τοίχος να μείνει στην θέση του.

ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ

Σάβ, 18/11/2017 - 18:34
Με αμμόσακους οι αρμόδιοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επόμενη νεροποντή. Χωρίς σχεδιασμό με μηδενική πολιτική βούληση ανήμποροι να κοιτάξουν κατάματα την παρανομία που απειλεί 500 ζωές παιδιών, φτιάχνουν τοιχαράκια με αμμόσακους για να εξορκίσουν το κακό. Για άλλη μια φορά το ΕΠΑΛ πλημμύρισε, για άλλη μία φορά κινδύνεψαν άνθρωποι, για άλλη μια φορά θα πληρώσουμε εμείς οι πολίτες την εγκληματική αμέλεια των διοικούντων του δήμου και της περιφέρειας.

ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ή ΙΕΡΟ ΤΕΜΕΝΟΣ

Παρ, 17/11/2017 - 18:50
Ξεχάστε τον Άγιο Νεκτάριο, ιδού το ιερό μνημείο μπροστά στο οποίο υποκλίνονται άπασες οι αρχές του τόπου. Ακόμα και η περιφέρεια ΔΕΝ τολμά να το αγγίζει. Ο "ιερός τοίχος ' που βλέπεται αξίζει περισσότερο από τις 500 ψυχές των αθώων παιδιών που εμείς οι Αιγινήτες αφελώς στέλνουμε ως θυσία στην "παγίδα του εκπαιδευτικού συγκροτήματος" όπου στεγάζονται το γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ το ΙΕΚ και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.Βλέπετε, το ρέμα των Αγίων Αναργύρων καταλήγει πάνω στον εικονιζόμενο τοίχο. Δυστυχώς κάθε φορά που βρέχει, ο Άγιος Νεκτάριος δεν εξαφανίζει δια θαύματος το νερό και αυτό διοχετευται πάση δυνάμει στο σχολικό συγκρότημα. Χθες, όπως και παλαιότερα το κτιριακό συγκρότημα πλημμύρισε.Σήμερα το πρωί οι αρχές του τόπου έσπευσαν πρωί πρωί να απομακρύνουν τα πειστήρια της εγκληματικής τους πλην σκόπιμης αμέλειας. Μόνο που η κυρία που χθες είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό της και σώθηκε από την πυροσβεστική ήταν εκεί και μας διηγήθηκε την χθεσινή της τραγική ιστορία.
Ο εικονιζόμενος τοίχος στέλνει όλο το νερό του ρέματος και πνίγει το σχολείο. Η Ιστορία από τις πλημμύρες των τελευταίων ετών  έχει δείξει πως οι  αρχές του τόπου Δήμος και Περιφέρεια, προτιμούν να καταστραφεί το σχολικό συγκρότημα, ακόμα και να θυσιάσουν τα 500 παιδιά του σχολείου, προκειμένου να μη πειραχτεί ο "τοίχος του αίσχους".