«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών»

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τετ, 03/10/2012 - 23:06. - 0 Σχόλια

 

 

 
 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Πειραιάς 2- 10 -2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταχ. Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16

Ταχ. Κώδ:. 18531

Τηλέφ.: 213-2073723

FAX: 210-41 19 802

e-mail: id.nison@patt.gov.gr

Πληροφορίες: Μαρία Σαλπά

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών»

 

 

Η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στηρίζουν το 5ο Πανελλήνιο συνέδριο μικρών νήσων που πλέον έχει γίνει θεσμός και φέτος διοργανώνεται στα Κύθηρα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μικρών Νησιών και το Δήμο Κυθήρων, από 5 έως 7 Οκτωβρίου.

Το Συνέδριο με θέμα «Μικρά Νησιά: Ο Πλούτος της χώρας, Νησιωτικότητα,  Ανταγωνιστικότητα,  Ανάπτυξη» είναι ένα πολυσήμαντο γεγονός για τα μικρά νησιά της χώρας μας και της Περιφέρειας Αττικής, σε μια εποχή που τα άλυτα προβλήματα δεκαετιών απειλούν την ύπαρξη αυτών των φάρων ελπίδας και δημιουργίας.

Στο Συνέδριο θα εξεταστούν τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα μικρά νησιά και οι προοπτικές επίλυσής τους, ενώ θα γίνουν ομιλίες, παρεμβάσεις και συζητήσεις που αφορούν τον Καλλικράτη, την Ακτοπλοϊκή σύνδεση, την Ανταγωνιστικότητα και την  Ανάπτυξη.

Την έναρξη των εργασιών θα κάνει ο Πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, ο Δήμαρχος Κυθήρων Θόδωρος Κουκούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Μετά τον Καλλικράτη, τι;».

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον αείμνηστο Δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη, ενώ έχουν κληθεί να μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Σταυρακάκης, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, Δήμαρχοι μικρών νησιών, επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων της ακτοπλοίας, του τουρισμού και του περιβάλλοντος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, με αφορμή την συνδιοργάνωση στα Κύθηρα του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μικρών Νησιών από την Περιφέρεια Αττικής, δήλωσε τα εξής:

 «Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρινόμενη στο χρέος και την ευθύνη της, φέτος φιλοξενεί το 5ο πανελλήνιο συνέδριο μικρών νησιών, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, τα Κύθηρα. Στηρίζουμε και συνδιοργανώνουμε ένα συνέδριο ουσίας και προοπτικής για τα μικρά νησιά μας, γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της ανάπτυξης της χώρας, με πολίτες υπερήφανους που ζουν σε τόπους - φάρους ελπίδας και δημιουργίας για την Ελλάδα που έρχεται και όχι για την Ελλάδα που φεύγει. Η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης Νήσων στηρίζουμε τα νησιά μας με πράξεις και έργα υποδομής με στόχο ένα καλύτερο αύριο, γιατί πιστεύουμε ότι οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για τις μικρές μας πατρίδες»