ΑΙΔΟΙΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Average: 5 (1 vote)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τρί, 14/08/2012 - 23:42. - 0 Σχόλια

Την Παρασκευή 17 8 2012, η  δικαστής Μαρίνα Syrova θα εκδώσει την ετυμηγορία του στη δίκη των τριών μελών της γυναικείας  πανκ ομάδας  που φέρει την επωνυμία «Αιδοίου Διαμαρτυρία» η οποία πραγματοποίησε άσεμνες πράξεις κατά της παναγίας  στο βωμό του καθεδρικού ναού της Μόσχας του Χριστού Σωτήρα μας το  παρελθόντα Φεβρουάριο.

Οι τρείς γυναίκες δράστες  μέλη της ομάδας ,Μαρία Alekhina, Ekaterina Samutsevich και Nadezhda Tolokonnikova , βρίσκονται υπό κράτηση από τον Μάρτιο. Πρόκειται για εικοσάχρονες μορφωμένες γυναίκες της μεσαίας τάξης οι οποίες επέλεξαν αυτό το είδος διαμαρτυρίας για να πλήξουν το καθεστώς Πούτιν.

Μια καταδικαστική απόφαση είναι σχεδόν δεδομένη καθώς οι αθωωτικές αποφάσεις είναι άγνωστες στα ρωσικά δικαστήρια . Στο 92 τοις εκατό από τις 178 περιπτώσεις που έχουν δικαστεί από την δικαστή Syrova, οι κατηγορούμενοι έχουν κριθεί ένοχοι. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν οι γυναίκες θα λάβουν μια ποινή με αναστολή ή ποινή φυλάκισης ενώ  Ο εισαγγελέας ζητά τριετή ποινή φυλάκισης.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι η έλλειψη ευελιξίας της Ρωσικής δικαιοσύνης διότι μια ποινή  με αναστολή (άγνωστη για τα ρωσικά δικαστήρια ) θα αποφόρτιζε την κατάσταση. Στην παρούσα φάση , η καταδίκη των τριών αναρχικών, λειτουργεί ως μια σύγχρονη υπόθεση Ντρέιφους και δίνει διεθνή διάσταση σε ένα θέμα που προβάλει τις αδυναμίες της ρωσικής γραφειοκρατίας ενώ ταυτόχρονα πλήττει το κύρος του καθεστώτος Πούτιν διεθνώς.