ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τρί, 31/07/2012 - 02:53. - 0 Σχόλια

 O Alassane Ouattara κέρδισε τον Δεκέμβριο του 2010 προεδρικές εκλογές στην Ακτή Ελεφαντοστού με 54% των ψήφων. Η εκλογική του νίκη αμφισβητήθηκε  από τον προκάτοχό του Λοράν Γκμπάγκμπο  γεγονός που προκάλεσε μια μετεκλογική κρίση που  είχε ως αποτέλεσμα  τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων και  την συρρίκνωση της οικονομίας της χώρας . Ο Πρόεδρος Ouattara ορκίστηκε πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού στις 6 Μαΐου 2011 μετά την επίλυση της κρίσης.

Η χώρα είναι τώρα εκ νέου αναδύεται ως μια σημαντική πολιτική και οικονομική δύναμη στη Δυτική Αφρική. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας στον κόσμο των κόκκων κακάο, είναι σημαντικός παραγωγός και εξαγωγέας καφέ και το φοινικέλαιο, και οι εξαγωγές χρυσού και του πετρελαίου.

O Πρόεδρος Ouattara, οικονομολόγος στο επάγγελμα και πρόεδρος του περιφερειακού μπλοκ της Δυτικής Αφρικής, ECOWAS, προχωρά σε αλλαγές στην Ακτή του Ελεφαντοστού, με στόχο η χώρα του να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και σταθερότητας σε όλη την δυτική Αφρική.

Εμείς , παρά το γεγονός ότι έχουμε περισσότερα προσόντα από μια Αφρικανική χώρα, αντί  να ηγηθούμε της ανάπτυξης και της σταθερότητας της Βαλκανικής, καταντήσαμε οι φτωχοσυμπέθεροι και ο περίγελος της Ευρώπης.