ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΚΙ ΦΕΡΧΟΦΤΑΝΤ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Πέμ, 09/07/2015 - 18:17. - 0 Σχόλια

Ο Γκι Φέρχοφτσαντ Βέλγος ευρωβουλευτής  τέως πρωθυπουργός  και επικεφαλής του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελευθέρων στην  ομιλία του για την Ελλάδα, λίγα μόλις λεπτά μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο :είπε

«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στην περίπτωση της Ελλάδος, αλλά και στην περίπτωση της Ευρωζώνης και δεν μπορούμε να έχουμε λύσεις στη δημοκρατία αν δεν συζητούμε εδώ στο Κοινοβούλιο και αυτό κάνουμε εδώ σήμερα. Αναγνωρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, του ελληνικού λαού, αλλά  και την στάση της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας, η οποία είναι και  το βασικό πρόβλημα της χώρας.

Είμαι  ιδιαιτέρως θυμωμένος, καθώς,  ακούω  συνεχώς τον έλληνα πρωθυπουργό να μιλάει για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ να μη φέρνει συγκεκριμένες προτάσεις μεταρρυθμίσεων και μάλιστα  ενώ τα τελευταία 5 χρόνια η Ελλάδα διολίσθαινε προς ένα Grexit, τους τελευταίους μήνες τρέχει σε έναν αγώνα δρόμου προς ένα Grexit, αλλά  αυτοί που θα πληρώσουν τον λογαριασμό στο τέλος θα είναι οι Έλληνες, οι καθημερινοί άνθρωποι.

Κύριε  Τσίπρα σας  προτρέπω  να προχωρήσει εντός των επόμενων 48 ωρών στην υποβολή ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων, το οποίο δεν θα περιορίζεται σε ευχολόγια, αλλά θα συνοδεύεται από έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένες προθεσμίες και συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που θα τεθούν στο τραπέζι και που η Ελλάδα χρειάζεται απεγνωσμένα.

«Επιτρέψτε μου να σας δώσω 5 σημεία για να τα ακολουθήσετε εν είδει συμβουλών. Είμαι έτοιμος να πάρω το αεροπλάνο και να έρθω στην Αθήνα για να τα συζητήσουμε ενώπιος ενωπίω.

1. Πρέπει να τελειώσει το πελατειακό κράτος. Πρέπει να υπάρχει νομοθεσία στο τραπέζι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και δεν θα πρέπει να οικοδομείτε και εσείς πελατειακές σχέσεις, διότι στο υπουργείο Παιδείας διορίστηκαν αξιωματούχοι που προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως αυτό ήταν τυχαίο; Χρησιμοποιείτε το σύστημα και εσείς. Πέφτετε στην παγίδα που έπεσε το ΠΑΣΟΚ που ήταν το μεγάλο κόμμα της αλλαγής στην Ελλάδα μετά τη χούντα και τη μεταπολίτευση. Χρησιμοποιείτε και εσείς το πελατειακό σύστημα μετά το ΠΑΣΟΚ

2. Πρέπει να μειώσετε τον δημόσιο τομέα, ξέρω ότι είναι δύσκολο να το κάνει μια αριστερή κυβέρνηση αυτό, αλλά πρέπει να γίνει, διότι αρκετές εκατοντάδες ανθρώπων βρίσκονται στο δημόσιο και δεν εργάζονται.

3. Πρέπει να μεταρρυθμίσετε τις τράπεζες σε έναν ιδιωτικό τομέα

4. Πρέπει να ανοίξετε τις αγορές και τα επαγγέλματα για τους νέους, δεν έχετε νομοθεσία εκεί για κάτι τέτοιο. Νομοθετήστε για το άνοιγμα των επαγγελμάτων.

5. Τερματίστε τα προνόμια στη χώρα σας. Τα προνόμια των εφοπλιστών, των στρατιωτικών, της εκκλησίας. Πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια στα ελληνικά νησιά, πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια των πολιτικών κομμάτων. Τα ελληνικά κόμματα λαμβάνουν δάνεια, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει επιχορήγηση από το κράτος.

«Αυτό που εγώ σας ζητώ, είναι να βάλετε τα παραπάνω σε ένα πακέτο και να τα φέρετε στο τραπέζι. Εμείς από την ευρωπαϊκή πλευρά θα βρούμε λύση. Είναι μία καλή ευκαιρία, γιατί έχετε διπλή εντολή, κερδίσατε τις εκλογές και το δημοψήφισμα» είπε ο ευρωβουλευτής και πρόσθεσε:
«Και εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μια μείωση του χρέους αλλά πρώτα πρέπει να μας δείξετε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων»

“Δεν υπήρχε πρωθυπουργός ποτέ στην Ελλάδα με τόσο ισχυρή εντολή όσο εσείς. Γιαυτό πρέπει να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις και να τα αλλάξετε όλα, όπως έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο μεγαλύτερος μεταρρυθμιστής του μεσοπολέμου” α.
“Είμαστε έτοιμοι να βρούμε μια λύση, όμως πρέπει να κάνετε κι εσείς αυτά που πρέπει. Δείξτε μας ότι είστε ηγέτης και όχι ψευτοπροφήτης” μην ακολουθήσετε  και εσείς  το πελατειακό σύστημα των προηγούμενων κυβερνήσεων . Να αναδιαρθρώσετε  εξολοκλήρου το Δημόσιο, να ανοίξετε  τα επαγγέλματα και να ιδιωτικοποιήσετε  τις τράπεζες.
"Αποφασίστε πως θέλετε να μείνετε στην Iστορία κ. Τσίπρα: ως ένα εκλογικό ατύχημα που έκανε τον ελληνικό λαό φτωχότερο ή ως τον πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή στην παράδοση που θεμελίωσε ο Τρικούπης και ο Βενιζέλος (φυσικά και δεν μιλάω για τον Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ)"