ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ 4 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

Average: 5 (1 vote)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Δευ, 22/04/2013 - 17:39. - 0 Σχόλια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ

Συνάντησα τον δήμαρχο Αγκιστρίου  Γιάννη Αθανασίου σήμερα 22-4-2013   ημέρα παράδοσης  του εξώδικου για την απόφαση  32/2013 του  Διοικητικού Εφετείου  όπου δικαιώθηκε ο Δήμος Αγκιστρίου  έναντι του δήμου Αίγινας σε σχέση με την υπόθεση των  1.438.985 κυβικών που είχε λάβει ο δήμος Αίγινας από το υδρόμετρο του Αγκιστρίου την περίοδο 2001 -2005.

Αιακός. Κύριε δήμαρχε, τι ακριβώς έχει συμβεί.

Γ.Α.  Το 2001, ο προκάτοχος μου πρόεδρος της Κοινότητας Αγκιστρίου, Γιώργος Αντωνίου, συμφώνησε να επιτρέψει στον δήμο Αίγινας να πάρει νερό από το υδρόμετρο του Αγκιστρίου για να καλυφθούν οι  ανάγκες της Αίγινας. Η συμφωνία έγινε με τον τότε δήμαρχο Τρύφωνα Γκότση και συνεχίστηκε με τον Δημήτρη Μούτζη μέχρι το 2005. Στο χρονικό διάστημα αυτό η Αίγινα πήρε από το υδρόμετρο του Αγκιστρίου  1.438.985 κυβικά τα οποία δεν πλήρωσε ποτέ.

Αιακός. Ποιος φταίει.

Γ.Α.  Κανένας δήμαρχος δεν είναι αμέτοχος. Από τον Γκότση που έκλεισε την συμφωνία, τον Μούρτζη που την συνέχισε, τον Κουκούλη που αγνόησε παντελώς το πρόβλημα μέχρι τον Σακκιώτη που δεν το έλυσε.

Αιακός. Ποιο είναι το ποσό της διαμάχης.

Γ.Α.  Το ποσό μαζί με τις προσαυξήσεις άγγιξε τις 980.000 ευρώ. Καταφέραμε μετά από πολύ κόπο να το κατεβάσουμε το ποσό σε  488.691,06 ευρώ αφού αφαιρέθηκαν οι προσαυξήσεις.

Αιακός.  Ποια ήταν η στάση του δήμου Αίγινας.

Γ.Α.  Πρόσφατα πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αίγινας  για να φάνε τα λεφτά του Αγκιστρίου. Αυτό ήταν το ευχαριστώ που επί πέντε χρόνια η Αίγινα έπαιρνε νερό από το Αγκίστρι.  Κανένας δεν είναι αμέτοχος. Από τον Γκότση, τον Μούρτζη τον Κουκούλη  μέχρι και τον Σακκιώτη. Αυτή δεν είναι η πρέπουσα συμπεριφορά μεταξύ δύο γειτονικών δήμων.  Από το 2007 που ανάλαβα μέχρι και σήμερα παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις μου με αγνόησαν παντελώς. Τέτοιες συμπεριφορές είναι λυπηρές και ανεπίτρεπτες.

Αιακός. Τι ενέργειες κάνατε.

Γ.Α. Από την ανάληψη των καθηκόντων μου την 1-1-2007 διατύπωσα το πρόβλημα και αμέσως ξεκίνησα διαδικασίες με έγραφα και επαφές. Δυστυχώς θα αναβιώσουμε την Γαρούφω. (τον θρυλικό  πόλεμο μεταξύ Αίγινας – Αγκιστρίου)

Αιακός . Τι μέλη γεννέσται

Γ.Α. Στην τελευταία συνάντησή μας με τον δήμαρχο Αίγινας Σάκη Σακκιώτη , στην οποία ήσουν παρόν, άκουσες που είπε ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν  λαϊκιστής.

Τελικά αποδείχτηκε το αντίθετο και το δικαστήριο καταδίκασε τον δήμο Αίγινας.

Τώρα το θέμα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν. Ο δήμος Αγκιστρίου διεκδικεί από τους υπεύθυνους 488.691,06 ευρώ τα οποία θα καταλογιστούν σε όλους όσους κριθούν ένοχοι από την δικαιοσύνη.

Μας υποτίμησαν, μας αγνόησαν, δικαιωθήκαμε και τώρα θα πληρώσουν.

Τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Οι ένοχοι θα πληρώσουν.

Αιακός.  Κύριε δήμαρχε , σας ευχαριστώ.