ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τετ, 12/12/2012 - 20:12. - 0 Σχόλια

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 

Σύνδεσμος Α.Ε. και ΕΠΕ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΒΣ ΣΤΟΝ ΚΦΑΣ

«Άλλαξε ο Μανωλιός…»

Την πλήρη κατάργηση του ΚΒΣ και όχι την απλή… μετονομασία του ζητάει ο Σύνδεσμος Α.Ε. και ΕΠΕ προκειμένου να απλουστευθεί η φορολογική διαδικασία. Συγκεκριμένα, με σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, αν και από το 1975 είχε ξεκινήσει η συζήτηση κατάργησης του ΚΦΣ (τότε έτσι ονομαζόταν) έφτιαξαν μετά τον ΚΒΣ και σήμερα το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να καταργήσει τον ΚΒΣ και να φτιάξει τον ΚΦΑΣ συντηρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το καθεστώς της πολυπλοκότητας, της υποκειμενικότητας στο φορολογικό έλεγχο, της γραφειοκρατίας αλλά αφήνοντας και ελεύθερα τα πεδία συναλλαγής στο φορολογικό μηχανισμό!

 Ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, όπως σήμερα ονομάζεται ο ΚΒΣ, ουσιαστικά, δεν καταργεί διαδικασίες και θεωρήσεις βιβλίων και φορολογικών στοιχείων και για άλλη μια φορά παραπέμπει την απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών στο… μέλλον.

 Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Α.Ε. και ΕΠΕ επί της ουσίας δεν καταργείται ακόμη η θεώρηση βιβλίων και στοιχείων. Επίσης, οι διατάξεις του ΚΒΣ για δελτία αποστολής και έκδοση στοιχείων, ουσιαστικά, μεταφέρονται στον ΚΦΑΣ. Δεν έχει, ακόμη, γίνει καμία πρόοδος στην ηλεκτρονική τιμολόγηση ενώ ούτε η γραφειοκρατία μειώνεται καθώς ορισμένα άρθρα του ΚΒΣ, που έχουν παραληφθεί και αφορούν κυρίως στους φορολογικούς μηχανισμούς, πρόκειται να μεταφερθούν στον υπό κατάρτιση νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. «Καλό θα είναι οι εκπρόσωποι του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης να λάβουν επιπλέον και επί της ουσίας μέτρα για την εφαρμογή απλοποιημένων φοροελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών. Χρειάζονται στην πράξη και όχι στα λόγια να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε το φορολογικό περιβάλλον να γίνει πιο ευνοϊκό και να υπάρξει καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τόνωση των εσόδων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Α.Ε. και ΕΠΕ.