ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΝΑΣ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τετ, 31/10/2012 - 14:56. - 0 Σχόλια
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

Αίγινα   29/10/2012

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  Δ.Ο.Υ.  ΑΙΓΙΝΑΣ

Ζούμε και εργαζόμαστε σ’ ένα νησί, το δεύτερο σε επιβατική κίνηση της χώρας το οποίο κατοικείται από 15.000 περίπου μόνιμους κατοίκους που σε τουριστικές περιόδους πλησιάζουν  τις 80.000.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η Αίγινα υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και ταυτόχρονα θρησκευτικό προσκύνημα της μονής του Αγίου Νεκταρίου με αποτέλεσμα το νησί να έχει μεγάλη τουριστική κίνηση και προσέλευση επισκεπτών και να έχει αναπτύξει έντονη οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Για τους λόγους αυτούς η πλειονότητα των επιχειρήσεων στο νησί της Αίγινας λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αίγινας και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στη Δ.Ο.Υ. Α’ Πειραιά θα δυσχεράνει σοβαρά τη ζωή των κατοίκων των δήμων Αίγινας και Αγκιστρίου και των χιλιάδων συναλλασσομένων με αυτήν, ιδιωτών και επαγγελματιών που θα είναι υποχρεωμένοι να ταλαιπωρούνται με πολυέξοδες και πολύωρες μετακινήσεις ακόμη και για μια απλή διεκπεραίωση. Οι πολίτες θα απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις δημόσιες διοικητικές υπηρεσίες οι οποίες θα γίνονται απρόσωπες, απρόσιτες και ανάλγητες. Θα πάψουν να είναι πλέον δημόσιες και θα περάσουν στα χέρια των ιδιωτών με πρώτες τις υπηρεσίες είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Επιπλέον, η μεταφορά μιας δημόσιας υπηρεσίας από την Αίγινα αποτελεί την απαρχή για το κλείσιμο και των υπολοίπων δημοσίων υπηρεσιών (ΙΚΑ, ΔΕΗ, Ειρηνοδικείο, Νοσοκομείο, σχολεία, κλπ) με αποτέλεσμα την απαξίωση του νησιού και την προοδευτική με τον καιρό εγκατάλειψη από τους κατοίκους του.

Οι υπάλληλοι που εργαζόμαστε στην Δ.Ο.Υ. Αίγινας μένουμε στην κυριολεξία μετέωροι, διότι διαμένουμε μόνιμα με τις οικογένειές μας στο νησί και οι υποχρεώσεις μας έχουν συνδεθεί άμεσα με τον τόπο αυτό. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην κατάργηση της Δ.Ο.Υ. και την υποβάθμισή της σε κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΑΙΓΙΝΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ