ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Δευ, 10/06/2013 - 20:46. - 0 Σχόλια

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινά - σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης - η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Ενίσχυσης της Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας, με χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται σε υποκαταστήματα οποιασδήποτε από τις τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι οποίες είναι: Εθνική Τράπεζα, Nea Proton Bank, Τράπεζα Πειραιώς – ΑΤΕ, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Attica Bank, Probank A.E., Συνεταιριστική Τράπεζα Εύβοιας και Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Τα δάνεια κυμαίνονται από 10.000 έως 30.000 ευρώ με τετραετή περίοδο αποπληρωμής και σταθερό επιτόκιο 2,8 % ενώ για τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων τα δάνεια θα είναι άτοκα.

Υπενθυμίζεται ότι για δάνεια κεφαλαίου κίνησης η έδρα της επιχείρησης πρέπει να βρίσκεται υποχρεωτικά σε νησί ενώ για τα επενδυτικά δάνεια οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν έδρα οπουδήποτε στην Ελλάδα αλλά η επένδυση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε νησί.
Τα δάνεια χορηγούνται από το ΕΤΕΑΝ μέσω των τραπεζών, οι οποίες αναλαμβάνουν απλώς την υποδοχή των αιτημάτων και την προώθησή τους στο Ταμείο το οποίο θα δίνει την τελική έγκριση για την εκταμίευση του δανείου.

Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία- διαμόρφωση – ανακαίνιση – αναπαλαίωση σε κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα χώρο
  • Μηχανήματα και Εξοπλισμό,
  • Δικαιώματα Τεχνογνωσίας,
  • Λογισμικό,
  • Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας,
  • Προβολή – Προώθηση,
  • Λειτουργικές δαπάνες (π.χ. ενοίκια – μη συμπεριλαμβανομένων ενοικίων χρηματοδοτικής μίσθωσης-, έξοδα μισθοδοσίας, αμοιβές τρίτων, κόστος πρώτων υλών και αγοράς εμπορευμάτων).

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης προς τις επιχειρήσεις