Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΚΑΤΑΛΗΛΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τρί, 22/01/2013 - 22:54. - 0 Σχόλια

 

Αμερικανοί υπέρ της ασφαλούς χρήσης VS Επιβολή αυστηρής διαχείρισης ναρκωτικών, 11-1265, ΗΠΑ Εφετείο Περιφέρειας της Κολούμπια (Ουάσινγκτον).

 

Μια τριμελής επιτροπή του  Εφετείου στην Ουάσιγκτον σήμερα 21-1-2013 επικύρωσε την απόφαση της Διοίκησης Δίωξης Ναρκωτικών να διατηρήσει τη μαριχουάνα ως επικίνδυνη ουσία  επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές μελέτες  που να αποδέχονται την χρήση της για ιατρικούς λόγους.

"Το ερώτημα ενώπιον του δικαστηρίου δεν είναι αν η μαριχουάνα θα μπορούσε να έχει κάποια ιατρικά οφέλη», έγραψε στην γνωμοδότησή του ο δικαστής Harry Edwards  ο οποίος δήλωσε ότι το Εφετείο περιορίζεται στο αν η απόφαση της DEA για επαναπροσδιορισμό του φαρμάκου ως μη επικίνδυνο ήταν αυθαίρετη και ιδιότροπη. Είπε ότι το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχαν  "ουσιαστικά στοιχεία" για να ανατρέψουν την απόφαση του Οργανισμού ότι οι μελέτες αυτές δεν υπάρχουν.

Η υπόθεση αφορά την προ δέκα χρόνια αίτηση από τους υποστηρικτές της μαριχουάνα ως χρήσιμης για την ιατρική  οι οποίοι ζήτησαν από την DEA να επαναταξινομήσει την  μαριχουάνα ως Παράρτημα ΙΙΙ, IV, V ή φάρμακο, το οποίο θα επιτρέψει σε  πιο χαλαρή ρύθμιση. Στις 21 Ιουνίου 2011, η DEA απέρριψε το αίτημα, δηλώνοντας ότι τα υπάρχοντα κλινικά στοιχεία δεν ήταν επαρκή για να δικαιολογήσουν επαναταξινόμηση.