Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΩΓ ΚΑΙ ΜΑΓΩΓ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Κυρ, 22/04/2018 - 00:07. - 0 Σχόλια

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ  ΓΩΓ ΚΑΙ ΜΑΓΩΓ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ  ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Στις αρχές του 2003 παραμονές της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ, ο πρόεδρος Τζωρτζ Μπους προσπαθεί να πείσει τον Γάλο πρόεδρο Σιράκ να ενώσει τις δυνάμεις του στην επίθεση κατά του Σαντάμ Χουσείν. Ένα από τα επιχειρήματα του Μπους είναι ότι πρόκειται για υλοποίηση βιβλικής προφητείας. Ο Μπους αναφέρεται ρητά αναφορές των Γωγ και Μαγώγ στην παλαιά διαθήκη. Ο Σιράκ διέταξε να του παρουσιάσουν έγγραφη αναφορά για τους Γωγ και Μαγώγ. Αν η ισχυρότερη χώρα του πλανήτη στηρίζει την εξωτερική της πολιτική σε βιβλικές αναφορές, πρέπει να είναι ενημερωμένος.

Κλήθηκε ο  Thomas Romer ειδικός στην παλαιά διαθήκη, καθηγητής θεολογίας στο πανεπιστήμιο της Λωζάννης ν δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις στον πρόεδρο Σιράκ.

Αναφορές στους Γωγ και Μαγωγ υπάρχουν στην γένεση σε δύο ασήμαντα κεφάλαια του Ιεζεκιήλ. Πρόκειται για βιβλίο σπαζοκεφαλιά όπου γίνονται αναφορές στο μέλλον με κωδικοποιημένο τρόπο και απευθύνονται σε γνώστες. Οι αναφορές είναι ξεκάθαρες . Στα κεφάλαια 38 Και 39 ένας παγκόσμιος στρατός συγκεντρώνεται σε μια τελική μάχη κατά του Ισραήλ. Αυτή η μάχη προκαθορίζεται από τον θεό με σκοπό να απαλλαγεί το Ισραήλ από τους εχθρούς του και έτσι να ξεκινήσει μια νέα εποχή. Ο άξονας του κακού απαρτίζεται κυρίως από έθνη βόρεια του Ισραήλ τα οποία καθοδηγούνται από τον Γωγ . Η σχέση με τον Μαγώγ εξαρτάται από την μετάφραση. Γωγ και Μαγώγ ή Γωγ του Μαγώγ, Γωγ της χώρας του Μαγώγ , Γωγ πρίγκιπας του Μαγώγ.

Ο πρόεδρος Ρέηγκαν, ταύτιζε τον Γωγ με την Σοβιετική Ένωση ο δε πρόεδρος Μπους τον ταύτιζε με το Ιράν.

Ο Ελβετός θεολόγος προτρέπει η ανάγνωση του Ιεζεκιήλ να γίνει στο πλαίσιο της εποχής του. Θεωρεί ότι ο Ιεζεκιήλ βαδίζει στην ίδια γραμμή αποκαλυπτικών προφητειών με τον βιβλίο του Δανιήλ το οποίο αναφέρεται στον Αντίοχο τον IV που ήταν μεγάλος εχθρός του Ισραήλ.

Κάποιοι ερευνητές θεωρούν ότι ο Γωγ αναφέρεται  στον Γύγη βασιλιά της ανατολής του 7ου πχ αιώνα.

Ο Ρομερ πιστεύει ότι οι αναφορές του Ιεζεκιήλ αντικατοπτρίζουν την τοπική αναστάτωση που ακολούθησε την εισβολή του μεγάλου Αλεξάνδρου στην μέση ανατολή. Η άφιξη του ελληνισμού προκάλεσε πολιτιστικό σοκ και μάλλον οδήγησε τους ντόπιους να δημιουργήσουν μια χρονολογία που αναφερόταν  στην διαδοχή των αυτοκρατοριών και στην άνοδο μιας νέας εποχής.

Για αυτούς που κυριολεκτικά καταλαβαίνουν την βίβλο Ιεζεκιήλ αποτελεί τον οδηγό για τις έσχατες μέρες. Το βιβλίο επίσης περιγράφει την αναδόμηση του εβραϊκού ναού στην Ιερουσαλήμ όπου είναι τώρα χτισμένο το ιερό τέμενος του Ισλάμ.

Ο Ιεζεκιήλ για πολλούς αμερικανούς χριστιανούς καθορίζει την σχέση των ΗΠΑ με το Ισραήλ. Όπως πολλοί άλλοι, ο Μπους πιστεύει ότι ο θεός στέκεται δίπλα στο Ισραήλ στην τελική αναμέτρηση και οι εχθροί του Ισραήλ είναι στο στρατόπεδο του αντίχριστου και θα υποστηρίξουν το Ισραήλ με κάθε τρόπο.

Κατά τον Ρόμερ, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τα πράγματα οι αμερικανοί είναι τελείως διαφορετικός από των ευρωπαίων.