Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Δευ, 14/10/2013 - 01:09. - 0 Σχόλια

Η ιστορία με τους εμπρηστές της MARFIN θα έχει πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Μερικές από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ακραίες κι από το ΚΚΕ και κάποιες φλερτάρουν χωρίς προσχήματα με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Όταν πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία σε επίπεδο ιδεολογίας είναι εντελώς απίθανο να υπάρχουν στεγανά σε όλα τα άλλα.

Άλλωστε, το ότι γόνοι κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι "προσωπικότητες" των μπαχαλάκηδων με εγκληματική δράση (και καταδίκες) μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ωστόσο η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις. Αν αποδειχθεί συνάφεια παρόμοια με αυτή της ΧΑ, τι κάνει; Συλλαμβάνει τον Τσίπρα; Αναστέλλει τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ή θα αρκεσθεί στο "στραπατσάρισμά" του και το όποιο εκλογικό όφελος προκύψει;

Το έχω ξαναγράψει, αλλά αισθάνομαι ότι πρέπει να το επαναλάβω. Ο αντιεξουσιαστικός χώρος αποτελείται από κάθε καρυδιάς καρύδι: "επαναστάτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά", τεμπέληδες εκ πεποιθήσεως που έκαναν τη λούφα ιδεολογία, κατεστραμένα μυαλά από την πρέζα, αγράμματους που πέρασαν ένα φεγγάρι από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και πλέον ξέρουν τα πάντα για τις σκοτεινές δυνάμεις που κινούν τη διεθνή πολιτική, παιδιά με προβληματικό βιογραφικό, κάθε προελεύσεως, που τιμωρούν στο πρόσωπο του συστήματος ή του αστυνομικού τους ανεπαρκείς γονείς τους, γεροντοφρικιά που ψάχνουν καμιά φοιτητριούλα να τους ερωτευτεί, αλλά και αρκετές ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, με γοητευτικές προτάσεις εναλλακτικών τρόπων ζωής και τεκμηριωμένες απόψεις για τον λάθος δρόμο που έχει πάρει ο παγκόσμιος καπιταλισμός, για την επιλεκτική λειτουργία της Δικαιοσύνης και για τη χρεωκοπία των θεσμών.

Έχουμε λοιπόν το εξής περίεργο: δύο κυβερνητικά κόμματα, που αν ήταν ιδιώτες θα έπρεπε να είναι φυλακή ισόβια καθώς τα τελευταία 40 χρόνια έχουν παραβιάσει ολόκληρον τον ποινικό κώδικα και το μισό Σύνταγμα χρησιμοποιούν την κρατική εξουσία για επικίνδυνες νομικές ακροβασίες με στόχο την εξουδετέρωση (;) πολιτικών αντιπάλων.

Πού θα καταλήξει αυτό; Ίσως η ίδια η ζωή που δεν ξέρει από πολιτικές σκοπιμότητες αλλά λειτουργεί με τη δική της νομοτέλεια, προσδώσει στις εξελίξεις δυναμική που ούτε καν φαντάζεται το επιτελείο του Σαμαρά.

Θάνος Τζήμερος