Θ. Τζήμερος: ο άφθαρτος δημιουργός Που πρέπει να φθαρεί Απάντηση στο κείμενο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Average: 4 (4 votes)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Σάβ, 02/06/2012 - 19:09. - 0 Σχόλια

Δεν θα σταθώ στην παρανοϊκή σύλληψη του κ. Τζήμερου να πληρώνονται οι μετανάστες χαμηλότερα μεροκάματα για να μην γίνεται  ελκυστικός μεταναστευτικός προορισμός η χώρα μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ; Μήπως οι μετανάστες θα έπρεπε άμα τη άφιξη τους στην χώρα να προσλαμβάνονται στο δημόσιο ως χειροκροτητές και μελλοντικοί ψηφοφόροι του καθεστώτος; Ή μήπως θα έπρεπε να αφήσουμε το πρόβλημα να το λύσουν μόνα τους τα ακροδεξιά κόμματα με τρόπους που θα εξυπηρετήσουν τις «ανάγκες της στιγμής»;

Ούτε με το άλλο πυροτέχνημα, της προηγούμενης ημέρας, αξίζει να ασχοληθεί κανείς. Την, με αντανακλαστικά Ραν-Ταν-Πλαν,  αγωγή του κατά του ΄Ακη. Αυτό σκέφτηκε για κείνη τη μέρα, αυτό έκανε. Οι φθαρμένοι πολιτικοί, που τόσο μισεί, αυτόν τον δρόμο έχουν δείξει- ένα προεκλογικό πυροτέχνημα την ημέρα. Ο άφθαρτος κ. Τζήμερος δεν έχει προλάβει ακόμα να αναπτύξει δική του τεχνική.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί οι επαγγελματίες πολιτικοί δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα του Τσοχατζόπουλου και γιατί έβρισκαν συνεχώς τρόπους να παρεμποδίσουν την δικαιοσύνη; Μήπως η κίνηση του Τζήμερου τους τσαλάκωσε την εικόνα τους και τώρα ξεκίνησαν εκστρατεία δυσφήμησης ενεντίον του;

Ακόμα και οι θολές εξηγήσεις που έδωσε για τον αποκλεισμό του κ. Βαλιανάτου, μάλλον και αυτές δεν αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αν και δεν καθησύχασαν τους φόβους ότι οι απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους γειτονεύουν πολιτικά με τις απόψεις του για τους μετανάστες και με τις απόψεις του κ. Μιχαλολιάκου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο πολιτικά σημαντική είναι η συμμετοχή του Βαλλιανάτου σε μη εκλόγιμη θέση; Όσον αφορά τις θέσεις βαλλιανάτου Μιχαλολιάκου στο μεταναστευτικό  υπάρχει καμία σχέση; Μάλλον όχι.

Γιατί για τον κ. Τζήμερο υπάρχει κάτι πρωταρχικό πριν ξεκινήσει κανείς την συζήτηση. Ο άνθρωπος έχει υπερηφάνως ανακοινώσει ότι έχει ψηφίσει μια-δυό φορές στη ζωή του. Περίπου δηλαδή διαλαλεί ότι εκτός από άφθαρτος πολιτικός είναι και άφθαρτος ψηφοφόρος.(Παρεμπιπτόντως υπήρξε και άφθαρτος φοιτητής αφού δεν τέλειωσε την ΑΣΟΕΕ όπως τον διαβάλλει το βιογραφικό του, αλλά από αηδία προς το πανεπιστημιακό καταστημένο την παράτησε). Πιστεύει, για να επανέλθουμε, ότι για πρώτη φορά μετά τριάντα πάνω –κάτω χρόνια που διαθέτει εκλογικά δικαιώματα, υπάρχει κάποιος που μπορεί να σώσει τη χώρα και αξίζει να ψηφιστεί. Και αυτός είναι ο  εαυτός του. Ο μόνος που αξίζει να πάρει αυτό που ο ίδιος δεν έδινε. Την ψήφο.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όλος ο ελληνικός λαός που ψήφισε τόσα χρόνια τους επαγγελματίες πολιτικούς τι κατάλαβε; Άλλωστε ο Τζήμερος δεν ανήκε στον πελατειακό στρατό του δικομματισμού για να πρέπει να εκλεγεί το κόμμα που θα συνέχιζε να του εξασφαλίζει τα προνόμια. Τώρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Ανδρέας και ο Σημίτης και οι περισσότεροι υπουργοί οικονομικών που είχαμε καθηγητές πανεπιστημίου ήτανε. Και όμως η Ελλάδα χρεοκόπησε στα χέρια καθηγητών. Αν ορθοποδούσε στα χέρια ενός Τζήμερου χωρίς πτυχίο αυτό κι αν θα ήταν ράπισμα για το απερχόμενο κατεστημένο.

Όμως δεν μπορεί να μη σκεφτεί κανείς ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι  συμπολίτες του, μολονότι ήμασταν μέχρι τώρα καταδικασμένοι να περιοριστούμε σε πιο παρακατιανές και φθαρμένες επιλογές, πηγαίναμε και ψηφίζαμε γιατί θεωρούσαμε την ψήφο δικαίωμα και υποχρέωση. Και αυτό το πολίτευμα εξακολουθούσαμε να το ονομάζουμε Δημοκρατία, έστω και στερημένο από την παρουσία του. Εκείνος σε τι υπόληψη είχε αυτό το πολίτευμα τα χρόνια που δεν ευκαιρούσε να σώσει τη χώρα; Το υποληπτόταν, περισσότερο έστω από όσο ο κ. Μιχαλολιάκος; Και σε τι υπόληψη είχε  εμάς, τα εκατομμύρια ΄Ελληνες με τα οποίους απέφευγε να συγχρωτιστεί στα εκλογικά τμήματα στα οποία τώρα μας καλεί να συγχρωτιστούμε για χάρη του;

Και εδώ που τα λέμε,  με τι ήταν απασχολημένος και δεν ερχόταν να μας σώσει νωρίτερα; Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ας πούμε,  ήταν απασχολημένος με την απελευθέρωση της Κρήτης.

ΕΡΩΤΗΣΗ; Πείτε μας κύριε Πετρουλάκη ,ο Χρηστός γιατί εμφανίστηκε 30 χρονών; Τι έκανε πριν; Με τι ήταν απασχολημένος;  Όλοι μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αν δεν είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε κανένας Τζήμερος δεν θα ασχολιόταν με την πολιτική.

Αν οι επαγγελματίες πολιτικοί είχαν πετύχει θα τους είχαμε αφήσει να μας κυβερνούν εν λευκώ όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Επειδή απέτυχαν εμφανίστηκε το φαινόμενο Τζήμερου.

Γιώργος Θεοδωράκης