Κίνημα Φιλελλήνων στην Ευρώπη

Average: 5 (1 vote)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Πέμ, 16/02/2012 - 13:18. - 0 Σχόλια
Η ΄Άγκελα Μέρκελ ως αδηφάγος Κρόνος
 

Η βρετανική εφημερίδα Indipendent παρουσίασε σε σκίτσο της τη γερμανίδα καγκελάριο σαν το Κρόνο που τρώει την Ελλάδα...

 

 

Ένα απίστευτο σκίτσο δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Independent, βασισμένο στον γνωστό πίνακα του ζωγράφου Φρανσίσκο Γκόγια ,'Ο Κρόνος καταβροχθίζει τα παιδιά του'.

 

Στον ρόλο του Κρόνου της ελληνικής μυθολογίας ο οποίος έτρωγε τα παιδιά του με τον φόβο ότι θα έχανε απ΄αυτά την εξουσία, η Μέρκελ καταβροχθίζει την Ελλάδα.

Πίσω μάλιστα η Αθήνα φλέγεται, με τον Παρθενώνα στο βάθος, ενώ η ''αδηφάγος'' Μέρκελ χρησιμοποιεί για να μην 'λερώνεται' την ελληνική σημαία.

 

Η καγκελάριος, όπως λοιπόν εύστοχα παρουσιάζει το σατιρικό σκίτσo της Independent, ωθεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση...

Θυμίζουμε ωστόσο ότι σύμφωνα με τη μυθολογία, η γυναίκα του και αδερφή του Ρέα έκρυψε το τελευταίο τους παιδί, τον Δία, και έδωσε στον Κρόνο μια φασκιωμένη πέτρα για να καταπιεί, αντί για το μωρό.

 

 

Ο Δίας, όταν μεγάλωσε, ελευθέρωσε και τα υπόλοιπα αδέρφια του δίνοντας στον Κρόνο να καταπιεί δηλητήριο. Στον πόλεμο που ακολούθησε μεταξύ των Τιτάνων και των Ολύμπιων, την Τιτανομαχία, που κράτησε 10 χρόνια, ο Κρόνος και οι Τιτάνες σύμμαχοι του νικήθηκαν και φυλακίστηκαν στα Τάρταρα...