ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ?

Average: 5 (1 vote)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Σάβ, 15/09/2012 - 14:36. - 0 Σχόλια

 

Αίγινα,  15- 9- 2012

                                                                                                                 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                   

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                         

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

                                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάνουμε γνωστό στους πολίτες ότι οι υδρομεταφορείς, σε συνέχεια συστηματικών καταστάσεων, έχουν αποφασίσει τη διακοπή της μεταφοράς του νερού στο Νησί μας, για άλλη μια φορά, προφασιζόμενοι οικονομική αδυναμία. 

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος μας, μετά την υπ’ αριθμό 900/2012 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, έχει εξασφαλίσει την τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012, με την αύξηση των ετήσιων πιστώσεων, που αφορούν την επιχορήγηση μεταφοράς νερού του Δήμου Αίγινας με υδροφόρα πλοία, κατά 700.000 €. 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εταιρείες μέχρι 14/9/2012 ανέρχονται για την εταιρεία ΑΙΓΙΝΑ Ι σε 203.574,46 € και για την εταιρεία ΛΙΜΕΝΑΡΙ σε 179.893,92 €. Ποσά που, βέβαια, δεν ταυτίζονται με τα όσα έχουν οι εκπρόσωποι των εταιρειών αναφέρει στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Με βάση όλα τα παραπάνω απευθυνθήκαμε στους δύο υδρομεταφορείς (κ. κ. Χρ. Ηλιακίδη και Γ.  Λεβεντάκη) και τους ζητήσαμε να συνεχίσουν τους διακοπέντες πλόες των υδροφόρων πλοίων τους, για να ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της Αίγινας, εφ’ όσον έχει εξασφαλισθεί πλήρως η ταχύτατη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μας. Πιστεύουμε ότι θα κατανοήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, θα ανακαλέσουν την απόφασή τους και θα συνεχιστεί κανονικά η υδροδότηση.   

Έχουμε την πεποίθηση ότι οι εισαγγελικές παραγγελίες και ανακριτικές διαδικασίες δεν  συνιστούν τα μέσα που μπορούν να διευθετήσουν τις όποιες διαφορές προκύπτουν μεταξύ των υδρομεταφορέων  και του Δήμου Αίγινας.

                               

              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                   ΘΕΟΔ. Γ. ΣΑΚΚΙΩΤΗΣ