ΜΠΑΙΝΕΙ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τρί, 03/07/2012 - 17:07. - 0 Σχόλια

Τελικά ποιος ήταν ο λόγος να κάνουμε εκλογές όταν οι κυβερνήσεις που ψηφίζουμε δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη. Το βασικό ερώτημα είναι «ξέρουν και δεν μιλάνε ή έχουν μαύρα μεσάνυχτα». Όποια και από τις δυο περιπτώσεις να ισχύει, οι δικοί μας κάνουν την πάπια και ο κλήρος πέφτει στους τροικανούς να παίξουν τον ρόλο του λαγού. Έτσι λοιπόν οι αλήθειες βγαίνουν σε δηλώσεις ξένων αξιωματούχων και οι δικοί μας πολιτικοί αναμένουν τις δικές μας αντιδράσεις για να εφαρμόσουν την ήδη διαμορφωμένη πολιτική.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, είπε πως "έχουμε μπροστά μας δύσβατα μονοπάτια, τα οποία πρέπει να καθαρίσουμε το συντομότερο".

Είναι όπως είπε, "πολύ δύσκολο να βελτιωθεί η ελληνική οικονομία, ακόμη κι αν προωθηθούν οι  μεταρρυθμίσεις, αν δεν βελτιωθεί η σχέση έσοδα - έξοδα".

"Θα πρέπει ο δημόσιος τομέας να περιοριστεί κατά 25% μέσα στα επόμενα χρόνια", είπε, σημειώνοντας πως "η διαδικασία ανάταξης της ελληνικής οικονομίας θα απαιτήσει χρόνο" και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και δη των αποκρατικοποιήσεων.

Όσον αφορά στα φορολογικά έσοδα, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια με το ΔΝΤ για τη συλλογή των φόρων με τη συμμετοχή ξένων εμπειρογνωμόνων, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή Βρετανών και Γερμανών τεχνοκρατών στη μεταρρύθμιση του φορολογικού πλαισίου, ενώ σημείωσε πως πρέπει να αντικατασταθεί ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων.

Για το Δημόσιο είπε ότι ο ΟΟΣΑ και Γάλλοι εμπειρογνώμονες επεξεργάζονται ήδη αλλαγές με στόχο τη ταχύτερη λήψη αποφάσεων και τη μείωση του διοικητικού βάρους κατά 25%.

Το ερώτημα λοιπόν τώρα είναι «τι θα κόψουν και από πού».