ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ, Συγχωροχάρτι δεν δίνω σε κανέναν

Average: 5 (1 vote)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Παρ, 21/12/2012 - 23:27. - 0 Σχόλια

 

Ο κ. Νεκτάριος Κορναράκης  , τέως αντιδήμαρχος καθαριότητας και οδοποιίας επι δημαρχίας Δ. Μούρτζη, ασχολείται 22 χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. 12 χρόνια με τον Γκότση, 4 χρόνια με τον Μούρτζη, 6 χρόνια στην αντιπολίτευση και 50 χρόνια εργολάβος οικοδομών. Μας δήλωσε  «δεν λέω πολλά αλλά στην δουλειά μου επάνω δεν δέχομαι κουβέντα».

Ο λόγος για την παρούσα συνέντευξη ήταν η άρνηση του να ψηφίσει την παραλαβή του έργου διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων της παραλίας Αίγινας.

Αιακός Κύριε Κορναράκη, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ψηφίσατε όχι στην παραλαβή του έργου «διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της παραλίας».

ΝΚ. Ψήφισα όχι γιατί το έργο δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει. Δηλαδή  δεν έγινε δημοπρασία. Δώσανε εντολή στον Αλβανό εργολάβο Θωμά Γιάννη να κάνει την δουλειά. Ας φέρουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την δημοπρασία για να με διαψεύσουν. Πρώτα δώσανε τις εκσκαφές στον κ. Λούβαρη με εντολή δημάρχου και αντιδημάρχου Ν. Πτερούδη. Ο εργολάβος χρησιμοποίησε Αλβανούς εργάτες και όχι Αιγινήτες. Η οικοδομή στην Αίγινα έχει σταματήσει και έπρεπε να χρησιμοποιηθούν Αιγινήτες εργάτες.  Αλλά και ο Θωμάς χρησιμοποίησε Αλβανούς εργάτες που δουλεύανε διπλά μεροκάματα και οι Αιγινήτες κοίταγαν.

Όταν ρώτησα τον Θωμά αν έγινε δημοπρασία για το έργο, μου έλεγε ότι είχε εντολή από τον κ. Πτερούδη. Του είπα ότι δεν θα πάρει τα λεφτά του γιατί δεν έγινε δημοπρασία και μου απαντούσε ότι «ο κ. Πτερούδης του είχε υποσχεθεί ότι θα πληρωθεί».

Αιακός. Τελικά πληρώθηκε

ΝΚ. Δεν ξέρω αν τελικά πληρώθηκε αλλά πριν από μερικούς μήνες που τον ρώτησα  μου είχε πει όχι και ότι θα πήγαινε σε δικηγόρο να του αναθέσει την υπόθεση.

Αιακός. Από τεχνικής άποψης τι έχετε να πείτε για το έργο

ΝΚ. Είμαι εργολάβος οικοδομών με 50 χρόνια πείρα. Το έργο είναι άχρηστο. Αντί να γίνει πρώτα ο δρόμος , έγινε πρώτα το πεζοδρόμιο, και τα νερά του δρόμου μπαίνουν στα μαγαζιά. Τα πλακάκια ήταν πεταμένα σε μια μάντρα και δεν είναι καλής ποιότητας. Τα είχαν βγάλει άχρηστα οι μηχανικοί άλλου έργου και ήταν πεταμένα. Αυτά τα πλακάκια μας φέρανε και μας βάλανε εδώ. Μετά κάθε μαγαζί, για να μην είναι σαν κοτέτσι βρώμικο, τα τρίψανε και τα λουστράρανε με δικά τους έξοδα οι καταστηματάρχες. Καλύτερα να αφήνανε τις παλιές πλάκες . Με λίγο τρίψιμο θα ήταν καλύτερες από αυτές που έχουμε σήμερα. Οι προηγούμενοι τα άφησαν απλήρωτα και τώρα οι σημερινοί έρχονται και πληρώνουν τα χρέη των άλλων. Σήμερα οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες  αλλά ο σημερινός δήμαρχος δεν έχει λεφτά να τις φτιάξει γιατί πληρώνει τα χρέη που άφησαν οι προηγούμενοι. Τώρα οι καταστηματάρχες αναγκάζονται να κάνουν φρεάτια με δικά τους έξοδα γιατί δεν έχει λεφτά ο δήμος να τα φτιάξει. Αυτό είναι το έργο που φτιάξανε.

Αυτό φέρνουν στο δημοτικό συμβούλιο να παραλάβουμε. Και ποιος μηχανικός ανέλαβε αυτό το έργο. Για ποια οριστική παραλαβή του έργου μιλάμε.

Συγχωροχάρτι δεν δίνω σε κανέναν