Οικονομικός Σύμβουλος σε απόγνωση

Average: 4 (1 vote)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Πέμ, 15/03/2012 - 02:15. - 0 Σχόλια

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα οικονομικά του δήμου, και ενώ η κατάσχεση των 250.000 ευρώ  από την ΕΥΔΑΠ δεν είχε συντελεστεί , πήραμε συνέντευξη από τον οικονομικό σύμβουλο του δήμου κ. Νίκο Παπανικολάου.

Aiakosrex: Κύριε Παπανικολάου, πως εκτιμάτε την οικονομική κατάσταση του δήμου;

Απάντηση: από πολύ δύσκολη έως..

Aiakosex: δραματική θα λεγάτε;

Απάντηση: υπάρχει ελπίδα.

Aiakosrex : συμφώνα με τα  οικονομικά στοιχεία του δήμου φαίνεται να υπάρχει βελτίωση. Που οφείλεται;

Απάντηση: στην ποιο βελτιωμένη διαχείριση.

Aiakosrex : τι άλλαξε;

Απάντηση: δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα βήματα που θέλουμε αλλά είμαστε σε καλό δρόμο.

Aiakosrex :  Στ ο τελευταίο συμβούλιο της κοινότητας Αίγινας τέθηκε θέμα ανταποδοτικότητας του οικονομικού συμβούλου. Ο οικονομικός σύμβουλος είναι ανταποδοτικός;

Απάντηση: ο μισθός του οικονομικού συμβούλου δεν καθορίζεται από την ανταποδοτικότητα αλλά από τα αποτελέσματα.

Aiakosrex : ωραία , και τι αποτελέσματα έχουμε;

Απάντηση: στο χρονικό διάστημα που βρίσκομαι στον δήμο καταφέραμε να μειώσουμε τα χρωστούμενα στους προμηθευτές κατά 40,21%, από 7,846.789 ευρώ σε 5.596.520 ευρώ. Καταφέραμε επίσης να εισπράξουμε  ένα μεγάλο μέρος από αυτά που μας χρεωστάνε. Μας χρεώσταγαν 2.519.209 ευρώ στις 31-12-2010 και το μειώσαμε σε 1.658.043 ευρώ στις 31-12-2011, έτσι επιτύχαμε βελτίωση 34%. Αυτό οφείλεται σε μέτρα που πήραμε για την είσπραξη των απαιτήσεων.

Aiakosrex : δηλαδή;

Απάντηση: κάναμε διακανονισμούς με τους οφειλέτες . εφαρμόσαμε την άρνηση έκδοσης δημοτικής ενημερότητας που επηρεάζουν τις μεταβιβάσεις ακινήτων και στείλαμε εξώδικα και επιδόσεις κατασχέσεων. Σε ότι αφορά τις πληρωμές δηλαδή τα υπόλοιπα των προμηθευτών, φροντίσαμε κατ αρχάς να καλύψουμε πρώτα τις παλαιότερες οφειλές των προηγούμενων διοικήσεων. Έτσι περιορίστηκε το τσουναμι των κατασχέσεων κατά του δήμου σε 1.425.000 ευρώ τα οποία μαζί με τα χρήματα που χρεωστάμε στην ΕΥΔΑΠ αποτελούν το αγκάθι που εμποδίζει την καθημερινή λειτουργία του δήμου.

    Aiakosrex: τελικά η σφραγίδα του οικονομολόγου που μπαίνει;

Απάντηση: εξορθολογήσαμε στο μέτρο του δυνατού τις αλόγιστες δαπάνες και έτσι  καταφέραμε να φτάσουμε στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα.

Aiakosrex:    κύριε Παπανικολάου, ευχαριστώ και καλό κουράγιο