ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τετ, 25/12/2013 - 19:48. - 0 Σχόλια

«Κελαηδείστε, ωραία μου πουλάκια
Κελαηδείστε....»
(Από Κερκυραϊκή Καντάδα )

Το σύνολο του Τύπου, Τηλεόρασης και διαδικτυακών διαύλων ασχολείται τελευταία με τις «πηγαίες», αποκαλύψεις, περί των «λαδωμάτων» εξοπλισμών, του Ταξ/χου ε.α (Κερκυραίου) Dr Αντώνη Κάντα, ενός των κορυφαίων στην απόληψη μιζών στα εξοπλιστικά Ο Dr Α. Κάντας , «κελαηδεί», δηλ προβαίνει σε αποκαλύψεις για προγράμματα και πρόσωπα όχι εντελώς αυθόρμητα, βέβαια. Είχε προηγηθεί η σύλληψη του για κατοχή παρανόμων, κολοσσιαίων, ποσών. Αμέσως τον κατέλαβαν τύψεις... Το έκαναν όμως εντελώς όψιμα γιατί προ της αποκάλυψης των λογαριασμών (Εθνική Τράπεζα, Dresndner Bank, Julious Βaer Σιγκαπούρης κα) υπήρξαν άλλα γεγονότα που θα έδιναν χειροπιαστά στοιχεία για το τι θα επακολουθήσει. Προτιμούσαν οι του Τύπου να τα «μασάνε» Υπήρξαν και υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που δε θέλουν να βγαίνουν τα άπλυτα της 8 ετίας Σημίτη στη φόρα. Τον προετοιμάζουν, ακόμη και σήμερα, για ... Μεσσία...

Ο Ταξίαρχος Dr PROFESSOR κ. Αντώνης Κάντας

«Όταν η κολακεία δεν επιτυγχάνει τα πάντα,
το φταίξιμο είναι του κόλακα».
Ταλλεϊράνδος

Τον γνωρίζω προσωπικά γιατί να το κρύψω άλλωστε. Συμπαθέστατος άνθρωπος, μετριότατος Αξιωματικός. Ευγενής και ευπαρουσίαστος έζησε μια εποχή όπου ένα μόνιμο χαμόγελο γλοιώδους ευδαιμονίας παρατρεχάμενων συνδυαζόμενο με κυβιστήσεις και διαβεβαιώσεις αφοσίωσης, προς αστείες μορφές του εγχώριου σοσιαλισμού μπορούσαν να εξαργυρωθούν με χρυσοφόρες θέσεις του Δημοσίου. Όχι ότι και σήμερα δε γίνονται τα ίδια. Πάντα οι Εξουσιαστές έχουν αδυναμία στους κόλακες. Μιλάμε όμως για ένα κρεσέντο. Σταθερός Πασόκος τοποθετήθηκε κατά τη τριετία 82-85 βοηθός Αεροπορικού Ακόλουθου στην Ουάσιγκτον όπου απέκτησε πτυχίο από Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο, αν δεν κάνω λάθος. Αργότερα, ευχερώς, και με τον τρόπο του, το έκανε MASTER και DOCTORA.
Στις ΗΠΑ ασχολήθηκε, επίσης με τη συλλογή πινάκων, επενδύοντας τις οικονομίες του (όπως δήλωσε αργότερα). Ήταν γνωστός στους κύκλους της Π.Α ως μύστης των ΜΠΡΑΓΚ – ΝΤΑΛΙ – ΠΙΚΑΣΟ – ΡΕΝΟΥΑΡ – και εμπρεσιονιστών. Γενικώς, εμπρεσιονιστής ήταν και ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος.

Επανερχόμενος στην Μητέρα – Πατρίδα τοποθετήθηκε στον τομέα εκμετάλλευσης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, από στρατιωτικούς πάτρονες* ένθα διέπρεψε . Κυρίως σ’ αυτά της «αγοράς του αιώνα» (που μάλλον υπήρξε μεγάλη απάτη. Μια από τις πολλές στα Εξοπλιστικά). Σημειώνω απλά ότι απ’ αυτά τα ΑΩ δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το 10%. Περί το 1990 αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Ταξίαρχου ε.α.

Επανελθόντος του ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία (1993) ο κ. Α.Κ επεχείρησε, ματαίως, να εισέλθει στα άδυτα του Υπουργικού Γραφείου του Υπουργού κ. Γ. Αρσένη αλλά απέτυχε, για λόγους που ήξερε ο κ. Γ.Α.

Αλλά δεν χάθηκε. Υψηλού επιπέδου, υψηλότατου, πολιτικός μέντοράς του φρόντισε να τον τακτοποιήσει σε σπουδαίες θέσεις, όπως σ’ αυτή του Προέδρου Εθνικού Ιδρύματος Επαναπατριζόμενων – Ομογενών κ.α. (Αρμοδιότητες ΥΠΕΞ) κ.α.

Ο κ. Α.Κ., όμως, επιθυμούσε δράση στο χώρο του, τις Ε.Δ.

Οι σπόνσορές του κατάφεραν να πείσουν τον κ. Α.Τσοχατζόπουλο να τον διορίσει Αναπληρωτή Γεν. Διευθυντή Εξοπλισμών υπό τον Σμπώκο. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!

Όπως γνωρίζω καλά, αμφότεροι ο κ. Τσοχατζόπουλος και Σμπώκος, δεν είχαν δα και μεγάλη ιδέα για τον Κάντα. Υπήρχαν γι’ αυτόν άβατα. Τον χρησιμοποιούσαν όμως έξυπνα και γνώριζαν καλά ότι λαμβάνει κι αυτός «αντίδωρα», πολύ πιο ταπεινά από τα δικά τους.

Δεν θ’ απαριθμήσω τις δουλειές που συμμετείχε ο Κάντας. Άλλη φορά.. Κατέστη όμως εμβληματικό πρόσωπο, μετά τους 2 κορυφαίους, μιας εποχής πλήρους εξάρθρωσης των Εξοπλισμών, της Οικονομίας και της Άμυνας αλλά και προκλητικών, ασύδοτων, χρηματισμών. Την Άμυνα και Αποτροπή αποτελείωσαν αργότερα οι κ. Μεϊμαράκης, Βασιλάκος, Βενιζέλος που έθαψαν τα Σημιτικά όργια και πάγωσαν την συντήρηση υλικών.

Ο κ. Α.Κ. μια εποχή, αρχές 2000, υπήρξε απόλυτος Άρχων της Γ.Δ.Ε. αφού ο Σμπώκος αποχώρησε για να πολιτευθεί. Τότε συνέβησαν ιστορίες με σημεία και τέρατα...

Μετά την αποχώρηση από το Υπουργείο των Ακοσμπώκων και την ανάληψη του Ιερού θώκου από τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου ο κ. Α.Κ. παρέμεινε επί 5μηνον ως Αναπληρωτής. Ο ισχυρισμός ότι ο κ. Γ.Π. τον είχε «παγώσει» είναι αστείος. Δεν τον εμπιστευόταν βεβαίως αλλά τον κράτησε για ν’ αποτελέσει τον σύνδεσμο των λαμογιών – εξωτερικών συνεργατών προμηθευτών και του νέου σχήματος του Υπουργείου. Να ενημερώσει τους νέους αρχιερείς και να υπάρξει συνέχεια. Επιστημονικά και ωραία πράγματα...

Ο κ. Καθηγητής
Άπληστον το κέρδος
Ανάχαρσις

Ωστόσο παρέλειψα ν’ αναφέρω ότι ο κ. Α.Κ. δεν ήταν ακόρεστος μόνο σε κάποιο τομέα, ας μην τον ονομάσουμε, αλλά και στην κατάκτηση τίτλων. Ήταν την εποχή που ο Άκης έλεγχε τα πάντα. Μπορούσε να εκλέξει και Αρχιεπίσκοπο. Μήπως δεν είχε διορίσει πανάσχετους και με ανύπαρκτους τίτλους συνεργάτες του σε θέσεις ευθύνης όπως π.χ. Διοικητή Τράπεζας, Προέδρου Ιδρύματος Αμυντικών Ερευνών, κ.α.

Ο κ. Α.Κ. είχε διακαή πόθο να γίνει καθηγητής δηλαδή PROFESSOR Πανεπιστημίου. Τι το ευκολότερο για τον Άκη. Έδωσε εντολή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που έλεγχε, το οποίο, αμέπος αέργον, ίδρυσε έδρα Στρατιωτικής Οικονομίας και αυθωρεί εξέλεξε τον κ. Κάντα επίκουρο καθηγητή!

Οι πάντες κάγχασαν! Το ΠΟΝΤΙΚΙ (του Παπαϊωάννου) σχολίασε (30/5/02) «Έδρα Στρατιωτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης! Καλό είναι οι φοιτητές να περνούν για το ντοκτορά τους από την ΓΔΕ για να μαθαίνουν κόλπα υπερκοστολόγησης, πρωτογενείς μεθόδους αξιολόγησης υλικών και προμήθειας άχρηστων υλικών. Επίσης περί μιζών και ΑΩ**». Έκτοτε ο κ. Α.Κ. έγινε χαλί να τον πατήσει ο Άκης και τον διευκόλυνε να κάνει αρκετές χοντρές παρανομίες (Ηλεκτρ/κός Πόλεμος, F-16 κ.ά) που όφειλε να τον αποτρέψει ως πρώην στρατιωτικός.

Και ολίγη φαιδρότητα
Η πρώτη «βόμβα» περί Κάντα εξεράγη όταν βρέθηκε λογαριασμός 500.000€ στην Γερμανική Τράπεζα DRESNDER προερχόμενος από την SIEMENS.

Ερωτηθείς ο κ. Α.Κ. (Αποκαλύψεις 19.06.2010) ισχυρίσθηκε, αφελώς, ότι πρόκειται για «αυθαίρετη κίνηση υπαλλήλου της Τράπεζας». Αργότερα υπήρξε άλλη εκδοχή: «Είναι κόποι μιας ζωής..». Προχθές υπήρξε και τρίτη: «Είναι προϊόν πώλησης πινάκων! Κατονόμασε μάλιστα αγοραστή γκαλερίστα ο οποίος αρνήθηκε κάθε σχέση! Εδώ μπορεί να θαυμάσει κανείς το IQ του PROFESSOR ή την πλήρη τρικυμία του εν κρανίω!

Ο κ. Α.Κ., βέβαια, έχει μια τεράστια εκκρεμότητα που θα τον σπρώξει ακόμη βαθύτερα. Στις 24 Απριλίου 2000 υπέγραψε στον μακαρίτη Καμπούρογλου (DRUMILAN) βεβαίωση εκτέλεσης ΑΩ των TOR – MI. Δεν είχε γίνει ούτε μία βίδα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Καμπούρογλου να εισπράξει την εγγύηση των 25 εκ. $ και να γίνει.......πουλόπουλος.

Ο φάκελος αυτός, περιέργως, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και ο κ. Κάντας θα κελαηδήσει και πάλι.

Ερωτηθείς γιατί υπέγραψε αυτό το επαίσχυντο έγγραφο απάντησε ψυχραιμότατα: «Η δική μου υπογραφή μπήκε μετά απ’ αυτές των υφισταμένων μου. Δεν υπάρχει παρατυπία!». Είναι να τρελαίνεται κανείς! Από τις 05/03/09 όμως, η ανακρίτρια της υπόθεσης είχε παραπέμψει 11 στελέχη της ΓΔΕ με επικεφαλής τον Κάντα με κακουργηματικές πράξεις! Έχουν περάσει 4,5 χρόνια! Κάποιοι εικάζω, δεν επιθυμούν την περάτωση της υπόθεσης!

Τα επίκαιρα.....Κάνταλα!
Με ένα μικρό αναγραμματισμό τα Κάλαντα γίνονται ......Κάνταλα! Ο κ. Α.Κ. τα ψέλνει, κανονικώς, σε προμηθευτές, προϊσταμένους του (Άκη, Σμπώκο, Γιάννο) και υφισταμένους (Επιτροπές). Ξέχασε μόνο να αναφέρει ότι τις Επιτροπές*** όριζε ο ίδιος με «ευγενείς παιδιά», όπως έλεγε ο αξέχαστος Τσιφόρος. Και του χρόνου.....

Θύτης ή Θύμα;
Ο κ. Κάντας, λόγω προσόντων και δυνατοτήτων, δεν ήταν πλασμένος να παίζει σε μεγάλα τραπέζια. Πνίγηκε γρήγορα στη χλιδή, μέθυσε από του καμπανίτη των μιζών, φούσκωσε ως διάνος από την αλαζονεία της «υπεροχής». Έχασε τον έλεγχο! Δεν υπολόγισε στα όρια του και τώρα φοβικός και περιδεής καταρρέει. Δεν κρατήθηκε ούτε μια ημέρα!

Παραμένει μικροαμαρτωλός. Επεδίωξε να μπει σ’ ένα από τους κήπους του Σημιτικού παραδείσου (Ολυμπιακοί, Έργα, Κτηματολόγιο, Καύσιμα, Μεταφορές) δηλαδή τα Εξοπλιστικά.

Βρέθηκε σε ένα οργιώδες πάρτυ (καίτοι δεν ήταν άσχετος στα δείπνα), σ’ ένα μεγάλο φαγοπότι. Έβλεπε έναν Πρωθυπουργό (τον Σημίτη, τον Βραχύ) αμήχανο, ανεπαρκή και ανίκανο να ελέγξει, να ελέγχεται από τον Άκη και νόμισε ότι έχει εξασφαλίσει την ατιμωρησία. Παρατήρησε τους προϊσταμένους του αχόρταγους, άπληστους, βουλιμικούς να κατατρώγουν τις σάρκες Οικονομίας και Άμυνας. Συμμετείχε στο φαγοπότι. Παρασύρθηκε σε «επιχειρήσεις» πάνω από το μπόϊ του. Νομίζω ότι υπήρξε θλιβερό θύμα, προς λύπηση.
Φρονώ ότι, αφού τον αφήσουν να πει ότι πει, να τον αφήσουν ελεύθερο. Αλλά, να τον υποχρεώσουν να κάνει 2 – 3 σεμινάρια περί ΑΩ στην σημερινή ΓΔΕ. Παράλληλα μετά να διδάσκει τις εμπειρίες του στα εξοπλιστικά και μίζες και στα Σχολεία των Ε.Δ.

* Αρκετοί, μεταξύ των οποίων και εγώ, θυμόμαστε τις αφόρητες πιέσεις που υφίστατο ο τότε ΑΝΥΕΘΑ κ. Στάθης Γιώτας (άνθρωπος αμέμπτου ήθους, πατριωτισμού και υψηλής αντίληψης της ευθύνης) από κορυφαίους της Π.Α. να τοποθετήσει τον Κάντα επικεφαλή των ΑΩ του Υπουργείου.

** Ο αιμοσταγής Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας (14-41μ.Χ.) διόρισε σε μια στιγμή πλήρους κρετινισμού το άλογό του INCITATUS ως πρώτο τη τάξει Συγκλητικό. Σύμπασα η Ρώμη έμεινε....άφωνη. Σύμπαν το ΥΕΘΑ έμεινε...ξερό, περισσότερο από τη Ρώμη, όταν έμαθε τον διορισμό του Κάντα ως Καθηγητής Πανεπιστημίου. Ο Άκης, βέβαια, δεν υπήρξε αιμοσταγής. Μιζοσταγής, ναι.

*** Τα μέλη εξωνυμένων Επιτροπών (υπήρξαν ασφαλώς εξαιρέσεις) τα ονόμαζαν οι μεγάλοι κότες. Συνιστούσαν δε στους εμπόρους να ρίχνουν καλαμπόκι στις κότες.

*Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/γος ε.α. Αναλυτής Αμυντ. Θεμάτων
Συγγραφέας – DEA Σορβόννης στα Αμυντικά

Όποιος επιθυμεί να μάθει πολλαπλάσια από όσα κατέθεσε ο
κ. Κάντας για μίζες, Υπουργούς, Εθνικούς Προμηθευτές κ.λ.π. ας διαβάσει το τελευταίο βιβλίο του Κων. Φράγκου «Έγκλημα στο Πεντάγωνο» (Εκδόσεις Γκοβόστη).