Ο ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τετ, 29/05/2013 - 15:59. - 0 Σχόλια

Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δ. Κατσικάρη, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Πειραιώς και Νήσων διενήργησε αυτοψία στην παραλία του κρυπτού λιμένα (Κολώνα) Αίγινας.
Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας στο χώρο, με διανοίξεις, διαπλατύνσεις, εκριζώσεις δενδρυλλίων και γενικότερη αναδιαμόρφωση, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και, κυρίως, χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων.Κατόπιν τούτων, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
Για το θέμα που προέκυψε, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, δήλωσε τα εξής:
«Η προστασία των αρχαιολογικών χώρων, του περιβάλλοντος και των ακτών των νησιών μας είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αδήριτη ανάγκη και υποχρέωση όλων των αρχών που έχουν την αρμοδιότητα για την αδειοδότηση οποιασδήποτε λειτουργίας στους χώρους ευθύνης τους.
Έχουμε όλοι χρέος να σεβόμαστε και να προστατεύουμε τις περιοχές ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας, όπως είναι η περιοχή της Κολώνας, η οποία αποτέλεσε την αρχαία Ακρόπολη της Αίγινας στην αρχαιότητα.
Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση χωρίς την άδεια και την παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιών, αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια και δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες που όλοι πρέπει να υπηρετούμε για να πάμε ένα βήμα μπροστά τις μικρές μας πατρίδες, δίνοντας νόημα και περιεχόμενο στον αγώνα μας για τουριστική ανάπτυξη με προμετωπίδα την πολιτιστική μας κληρονομιά».