Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΜΑΓΑΖΙΑ

Average: 5 (1 vote)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Παρ, 22/06/2012 - 01:22. - 0 Σχόλια

Και ξαφνικά το μαγαζί έκλεισε. Παράξενο φαινόμενο για την δημοτική πραγματικότητα της Αίγινας. Στο δημοτικό συμβούλια της 18-6-2012 επρόκειτο να συζητηθούν τρεις οριστικές ανακλήσεις αδειών καταστημάτων ενοικίασης μοτοποδηλάτων οι οποίες είχαν ξεχαστεί  στο συρτάρι του δημάρχου εδώ και πολλά χρόνια. Το πρώτο συμβούλιο δεν έγινε ενώ στο δεύτερο το θέμα αποσύρθηκε. Και ξαφνικά βλέπουμε τον νόμο  να εφαρμόζεται . Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε δοθεί προέγκριση αλλά δεν πληρούνται  οι προϋποθέσεις  για οριστική άδεια. Κατά συνέπεια το μαγαζί  δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και έκλεισε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι το μόνο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με το ίδιο πρόβλημα. Πρόσφατα, νεόκοπος ενοικιαστής κυλικείου προτίθεται να προχωρήσει σε υπέρβαση της αδείας του με την δικαιολογία ότι όλοι παρανομούν και αν κάποιος τον καταγγείλει και αυτός με την σειρά του θα καταγγείλει τους υπόλοιπους παραβάτες.

Ε  λοιπόν  τον προκαλούμε να το κάνει για να δούμε πόσο διατεθειμένη είναι η δημοτική αρχή να εφαρμόσει τον νόμο αλλά και πόσο αντέχουν οι σημερινοί δημοτική σύμβουλοι να εφαρμόσουν τον νόμο χωρίς να φοβούνται τις όποιες συνέπειες. 

Άλλωστε αυτοί είναι και οι κίνδυνοι του επαγγέλματος. Πολλοί (αν όχι οι περισσότεροι) δημοτικοί  σύμβουλοι, έχουν κώλυμα νομιμότητας και αποφεύγουν να ψηφίσουν όταν υπάρχει περίπτωση να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος .υ

Τώρα μένει να δούμε αν η σημερινή περίπτωση είναι μέρος ενός γενικότερου σχεδιασμού επιβολής του νόμου ή όπως συμβαίνει πάντα «πρόκειται για ακόμα ένα μεμονωμένο επεισόδιο..