Ο πραγματικός στόχος είναι η εθνική ταυτότητα και η εθνική συνοχή των Ευρωπαϊκών κοινωνιών και η ιδέα της Ευρώπης

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τετ, 14/09/2016 - 01:48. - 0 Σχόλια

Ο ρόλος του πρωταγωνιστή στην πολιτική των ανοικτών συνόρων είναι συνταγή αυτοκαταστροφής για την Ελλάδα
Γράφει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβυς ε.τ.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ προέβη προσφάτως σε μια δήλωση, που δείχνει σε όλη της τη διάσταση την ασυνεννοησία και τον παραλογισμό που επικρατεί στο θέμα της παράνομης μεταναστεύσεως και των προσφύγων στην Ευρώπη.

Ο Γερμανός υπουργός είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, επικαλούμενος τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου ΙΙ, ότι η Γερμανία θα επαναπροωθήσει στην Ελλάδα τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που δεν κατεγράφησαν και δεν εξετάσθηκε η αίτησή τους για άσυλο στην Ελλάδα.

Η δήλωση του Γερμανού υπουργού ήρθε την επαύριο της ήττας της καγκελαρίου Μέρκελ και του κόμματός της στις εκλογές του κρατιδίου της Πομερανίας, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα της Μέρκελ. Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση CDU ήρθε τρίτη, μετά το νέο κόμμα Εναλλακτική λύση για τη Γερμανία (AfD), που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με 21% των ψήφων.

Το AfD ανεδύθη μέσα από το κύμα των διαμαρτυριών που ξέσπασε μετά την αλλαγή πολιτικής από την Άνγκελα Μέρκελ στο θέμα των προσφύγων και παράνομων μεταναστών και την ευθυγράμμισή της με την πολιτική των ανοικτών συνόρων. Η πολιτική αυτή, που έφερε, μέσα σε σύντομο διάστημα, ένα εκατομμύριο περίπου πρόσφυγες και μετανάστες στη Γερμανία, προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις. Μέσα στο ίδιο το κόμμα της Γερμανίδος καγκελαρίου, από τη Βαυαρική πτέρυγα του κόμματος, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση αλλά και ευρύτερα στην κοινή γνώμη.

Υπό την πίεση των αντιδράσεων αυτών και της κατακραυγής, ιδιαίτερα, που προκάλεσαν οι επιθέσεις εναντίον Γερμανίδων γυναικών, η Γερμανία ανέκρουσε πρύμναν. Πήρε την πρωτοβουλία για την ανάσχεση του ασταμάτητου κύματος προσφύγων και λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη, με την υπογραφή της γνωστής συμφωνίας με την Τουρκία. Συναίνεσε επίσης σιωπηρά στο κλείσιμο των συνόρων από τα Σκόπια και την Αυστρία για να τεθεί υπό έλεγχο ο λεγόμενος Βαλκανικός Διάδρομος.

Η Συμφωνία με την Τουρκία ήταν εξαρχής αντιφατική και προβληματική. Η βάση της ήταν σαθρή, γιατί η πολιτική των ανοικτών συνόρων, που συστήνει η Ευρωπαϊκή Οδηγία για το Άσυλο, μετατρέπει την Ευρώπη σε όμηρο της Τουρκίας. Η τελευταία χρησιμοποιεί απροκάλυπτα την προώθηση προς την Ευρώπη προσφύγων και λαθρομεταναστών ως όπλο για την απόσπαση ανταλλαγμάτων και την επίτευξη γεωπολιτικών στόχων. Στο πλαίσιο αυτό, η Άγκυρα ζητά πολλά χρήματα και την ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς βίζα, όλων των υπηκόων της στην Ευρώπη.

Με άλλα λόγια, η Άγκυρα διαπραγματεύεται, με αίτημα τη βίζα, τη δική της προνομιακή πρόσβαση στην Ευρώπη, η οποία θα σήμαινε επίσης στην πράξη και αρκετά νέα εκατομμύρια Τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη. Στη Μ. Βρετανία υπελόγιζαν, π.χ., πριν από το δημοψήφισμα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι με την εφαρμογή της Ευρω-Τουρκικής συμφωνίας για τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες θα κατέληγαν στη Μ. Βρετανία 1,3 εκατ. νέοι μετανάστες από την Τουρκία. Δεν είναι απορίας άξιον ότι το θέμα της μεταναστεύσεως και του αναγκαίου ελέγχου της ήταν ένα από τα κύρια θέματα που βάρυναν στην πλάστιγγα του Brexit. Δεν εκπλήσσει επίσης το γεγονός ότι για την ανακοπή της λαθρομεταναστεύσεως από την Ευρώπη, η νέα Βρετανική κυβέρνηση απεφάσισε την κατασκευή τείχους για την αποτροπή διεισδύσεως παρανόμων μεταναστών από το Καλέ της Γαλλίας.

Η συμφωνία για την παραχώρηση της άρσεως της βίζας στην Τουρκία είχε συνδεθεί με την εκπλήρωση 42 προαπαιτουμένων, ένα από τα οποία αφορά την αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Η Άγκυρα αρνείται να εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και ιδιαίτερα αυτό που αφορά την αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Απειλεί ότι εάν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην άρση της βίζας, η Τουρκία θα αποδεσμευθεί από τη συμφωνία και θα αφήσει ανεξέλεγκτη τη ροή προσφύγων και λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η αποκάλυψη, εν τω μεταξύ, των λεγομένων DCLeaks, που αφορούν τις δραστηριότητες του γνωστού κερδοσκόπου και υπερμάχου της πολιτικής των ανοικτών συνόρων ς Τζορτζ Σόρος στον τομέα της διακινήσεως προσφύγων και λαθρομεταναστών και της διαμορφώσεως των Ευρωπαϊκών και των εθνικών πολιτικών για το άσυλο και τη μετανάστευση, προκαλεί πολύ δυσάρεστη έκπληξη σ’ αυτούς που θέλουν να πιστεύουν ότι το θέμα είναι μόνο ανθρωπιστικό.

Από τα έγγραφα αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, ότι από το 1979 μέχρι σήμερα το δίκτυο των ιδρυμάτων OFS του Τζορτζ Σόρος διέθεσε 5 δισ. ευρώ σε έναν γαλαξία ποικιλώνυμων οργανισμών και ΜΚΟ. Αποκαλύπτεται ειδικότερα ότι ο Ευρωπαϊκός κλάδος της OSF, η οργάνωση Policy Association for the open society (PASOS), με έδρα την Πράγα, δραστηριοποιείται στην προώθηση της πολιτικής των ανοικτών συνόρων στην Ευρώπη. Οι οργανώσεις τους Σόρος προχώρησαν, το 2005, στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση (European Programme for integration and Migration (EPIM). Στο δίκτυο του EPIM συμμετέχουν ήδη 450 οργανώσεις από 45 χώρες. Μεταξύ των στόχων που επιδιώκει το EPIM είναι ο επηρεασμός των νομοπαρασκευαστικών οργάνων στις Βρυξέλλες και στα εθνικά κράτη σε θέματα που αφορούν το άσυλο και τη μετανάστευση. Η καταπολέμηση, επίσης, στο πνεύμα αυτό των πατριωτικών και εθνοτικών απόψεων, ώστε οι δυνάμεις που τις εκπροσωπούν να εξουδετερωθούν και να μην είναι σε θέση να εμποδίσουν:

α. Την πολιτική των ανοικτών συνόρων.

β. Την υποκατάσταση του εθνικού ελέγχου των συνόρων από Ευρωπαϊκό έλεγχο.

γ. Τη μη διαφοροποίηση και διάκριση μεταξύ πρόσφυγα και οικονομικού μετανάστη.

δ. Τη χορήγηση σε κάθε πρόσφυγα 15.000 ευρώ και κοινωνικών παροχών.

Από τα έγγραφα DCLeaks αποκαλύπτεται επίσης ότι το Ευρω-Τουρκικό σχέδιο Μέρκελ - Ερντογάν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος είναι έργο της δεξαμενής σκέψεως European Stability Initiative (ESI), που χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος και έχει ως Διευθυντή τον σύμβουλο της Μέρκελ για προσφυγικά θέματα Γκέραλντ Κνάους.

Οι αποκαλύψεις αυτές δείχνουν σαφώς, σε όσους θέλουν να δουν, το παιχνίδι που παίζεται από την παγκοσμιοποίηση, εκλεκτός εκπρόσωπος της οποίας είναι ο Τζορτζ Σόρος, στο θέμα των προσφύγων και λαθρομεταναστών.

Ο πραγματικός στόχος είναι η εθνική ταυτότητα και η εθνική συνοχή των Ευρωπαϊκών κοινωνιών και η ιδέα της Ευρώπης. Επιδιώκεται μια Ευρώπη-αμάλγαμα λαών, χωρίς εθνική ταυτότητα, συνείδηση και μνήμη. Καταναλωτές, όχι πολίτες. Μια Ευρώπη -πρωτοπορία της παγκοσμιοποίησης.

Είναι τραγικό η Ελλάδα, που βρίσκεται στην πιο εκτεθειμένη και δύσκολη θέση, να πρωτοπορεί αυτοκαταστροφικά σε μια πολιτική που απειλεί άμεσα την εθνική ταυτότητα και συνοχή της χώρας και να ναρκισσεύεται ότι δήθεν επιτελεί μέγα ανθρωπιστικό έργο.
ΠΗΓΗ.ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ