ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τετ, 02/05/2012 - 22:33. - 0 Σχόλια

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

Η πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος είναι αυτή την εποχή το ζητούμενο για όλους : δημοσκόπους, πολιτικούς, ψηφοφόρους, επενδυτές, επιχειρηματίες κτλ. Μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες κάθε ένας από εμάς θα βρίσκει τον δικό του τρόπο μέτρησης του εκλογικού αποτελέσματος.

Τα κόμματα βρίσκοντας έναν νέο χώρο δραστηριοποίησης στις φετινές εκλογές έχουν μπει σε μια κούρσα προβολής μέσω όλων των διαδικτυακών καναλιών Facebook, Twitter, Youtube, Blogs , Banners , Ειδησεογραφικά Portals , e-mails προσφέρουν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για τους υποψήφιους βουλευτές και τα νέα κόμματα για να επηρεάσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Ο εκλογικός πυρετός ανεβαίνει στο διαδίκτυο , το νέο www.harvantics.com/gr/ekloges2012/ παρακολουθεί συνεχώς και καταγράφει την κίνηση και τις τάσεις στο ελληνικό Διαδίκτυο, τα Social Media και τα Blogs, παρουσιάζοντας πολλά νέα στοιχεία για τους χρήστες του διαδικτύου και τις προτιμήσεις ή τις προωθήσεις που γίνονται καθημερινά.

 Τρίτο κόμμα σε Likes χτες Πρωτομαγιά για το νέο κόμμα Δημιουργία Ξανά του κ. Θ. Τζήμερου, άλλη μια απόδειξη ότι ο χώρος του διαδικτύου αποτελεί έναν χώρο διακίνησης ιδεών ελεύθερο από τα στερεότυπα των κλασσικών δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με το Harvantics η τηλεοπτική παρουσία του προέδρου του κόμματος κ. Θ. Τζήμερου την Πρωτομαγιά, ήταν ο λόγος αυτής της τεράστιας εκτίναξης στα Social Media. Η δύναμη της τηλεόρασης καταγράφηκε από τα στοιχεία των Social Media.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το ιντερνέτ δεν χρησιμοποιείται από όλους με αποτέλεσμα να εκφράζει τις απόψεις μιας μερίδας μόνο του πληθυσμού. Όσοι για παράδειγμα διαβάζουν αποκλειστικά και μόνο έντυπο τύπο θα ακούσουν για την ύπαρξη της Δημιουργίας Ξανά το βράδυ της 6 Μαΐου με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

Καθημερινά βλέπουμε να δημοσιεύονται γκάλοπ τα οποία προμηνύουν κακά μαντάτα στα δύο μεγάλα κόμματα .Πόσο έγκυρες μπορεί να είναι οι προβλέψεις τους. Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση και μεγάλος θυμός. Χαρακτηριστική είναι η φράση γιαγιάς «θα ψηφίσω χρυσή αυγή για να τους δείρουν μέσα στην βουλή». Σίγουρα η γιαγιά όπως και κανένας Έλληνας δεν ασπάζεται ναζιστικές ιδεολογίες και πρακτικές. Όμως η υπάρχουσα ατιμωρησία προκαλεί στους πολίτες δημόσια ξεσπάσματα ανατρεπτικής συμπεριφοράς. Αυτός είναι και ο λόγος που η Χρυσή Αυγή και τα άλλα αντί μνημονικά κόμματα παίρνουν υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Το τι θα πράξουν όλοι αυτοί οι σήμερα διαμαρτυρόμενοι πολίτες μόλις βρεθούν πίσω από το παραβάν, είναι μια άλλη ιστορία. Εκεί είσαι εσύ και οι φόβοι σου. Άλλωστε εκεί έχουν επικεντρώσει την εκστρατεία τους τα δυο μεγάλα κόμματα. Κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας. Η φυλάκιση του Άκη έπαιξε τον ρόλο της. Τιμωρία δεν θέλετε. Πάρτε Άκη. Πάρτε και την γυναίκα και την κόρη του στην φυλακή. Όμως η προοπτική φυλάκισης και του 5,5 χρόνου παιδιού του έχει ήδη αρχίσει να καλμάρει τα αιμοβόρα μας συναισθήματα. Θα ήταν αλλιώς αν δεν είχε γίνει καμία σύλληψη. Τότε ο κόσμος θα χρησιμοποιούσε την κάλπη για να προκαλέσει φυλακίσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον άλλο σημαντικό παράγοντα, τον «μαζί τα φάγαμε». Η πρόσφατη αποκάλυψη των 200.000 παράνομων επιδομάτων του ΙΚΑ δεν ήταν τυχαία. 200.000 οικογένειες πήραν το μήνυμα ότι κινδυνεύουν άμεσα να διωχθούν. Ο μόνος που μπορεί να τους προστατέψει είναι σίγουρα αυτός που «μαζί τα φάγανε». Πιστεύει κανείς ότι αυτές τις 200.000 οικογένειες θα τις απασχολήσει το θέμα του μνημονίου; Σίγουρα όχι. Με βάση λοιπόν τα ανωτέρω (και άλλα πολλά), τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, έχουν καταλήξει περίπου στα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΝΔ                       27

ΠΑΣΟΚ               20

ΚΚΕ                    10

ΣΥΡΙΖΑ              8

ΚΑΜΜΕΝΟΣ     7

ΔΗΜΑΡ                5

ΛΑΟΣ                    3

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ     3

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ    3

ΛΟΙΠΟΙ                  15

Το αν επαληθευτούν τα άνω αποτελέσματα εξαρτάτε κατά πόσο ο θυμός των ψηφοφόρων θα φτάσει στην κάλπη.

Γιώργος Θεοδωράκης