Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Trying to get property 'time' of non-object στην _weather_parse_forecast() (γραμμή 219 του /home/www/ngiann/aiakosrex.gr/www/sites/all/modules/weather/weather_parser.inc).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() στην _weather_parse_forecast() (γραμμή 219 του /home/www/ngiann/aiakosrex.gr/www/sites/all/modules/weather/weather_parser.inc).

ΧΡΕΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Average: 5 (1 vote)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Σάβ, 20/10/2012 - 20:24. - 0 Σχόλια
ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΙΓΙΝΑΣ

Όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ύδρευσης δηλώνει ότι η καταμέτρηση των μεταφερομένων κυβικών νερού από τις υδροφόρες δεν είναι δική του δουλειά, τότε κάτι δεν πάει καλά στον δήμο Αίγινας.

Για να καταλάβουμε τι συμβαίνει ανατρέξαμε στο άρθρο 8 της σύμβασης μεταφοράς νερού μεταξύ δήμου και υδρομεταφορέων.

Σύμφωνα με την παλαιά σύμβαση στο τέλος κάθε μήνα καταγράφετε η ένδειξη στα 4 υδρόμετρα της Αίγινας από τον αρμόδιο υπάλληλο και υπογράφετε από την επιτροπή παραλαβής η οποία απαρτίζεται από υπαλλήλους του δήμου.

Στην συνέχεια με βάση τις ενδείξεις εκδίδεται βεβαίωση από την υπηρεσία ύδρευσης ως προς τα κυβικά που μεταφέρθηκαν και στην συνέχεια ο υδρομεταφορέας εκδίδει τιμολόγιο στο δήμο.

Με βάση την νέα σύμβαση, γίνεται και σύγκριση μεταξύ των ποσοτήτων νερού που αναγράφει στα τιμολόγιά του ο υδρομεταφορέας (με βάση τις μετρήσεις της υπηρεσίας ύδρευσης), και των ποσοτήτων που έχει βεβαιώσει η ΕΥΔΑΠ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Και εδώ γεννάται το ερώτημα. Ο υδρομεταφορέας δεν εκδίδει φορτωτική για ντο νερό που μεταφέρει κάθε φορά, και αν ναι γιατί δεν γίνεται καμία διασταύρωση με τις αναγραφόμενες ποσότητες σε αυτές τις φορτωτικές. Εκτός και εαν οι υδρομεταφορείς μεταφέρουν νερό χωρίς να ακολουθούν καμία νόμιμη διαδικασία και να στηρίζουν την χρέωσή τους στην όποια καταμέτρηση στα υδρόμετρα της Αίγινας.

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι πολύ λογικό να υπάρχουν διαφορές οι οποίες (σύμφωνα πάντα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες) ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.  Σύμφωνα  πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν γίνει παραιτήσεις υπαλλήλων της επιτροπής παραλαβής και έχει αναπτυχθεί αλληλογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της διαφοράς και κατά πόσο αυτή η διαφορά εντός του 2012 ξεπερνά τα ανεκτά όρια που προβλέπει η σύμβαση.