Συλλέκτης ροής

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΔΩΛΟΥ ΤΗΣ ΦΙΣΤΙΚΙΑΣ

aiakosrex - Τετ, 20/09/2017 - 22:16
Στο νησί του Αγίου Νεκταρίου το προτεκτοράτο της παραλίας της Αίγινας αποκομμένο από το νησί των αγίων  γιορτάζει τα δικά του είδωλα.

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

aiakosrex - Τρί, 19/09/2017 - 19:10
"Η Αίγινα αποτελεί ένα κανάτι γεμάτο ιστορία, Πολιτισμό και Παράδοση" (κατά την ρήση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κκ Προκόπη Παυλόπουλου). Αυτά είπε  (σύμφωνα με το της 18 9 2017 δελτίο τύπου )στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης κ Χατζηπέρος στην 9η γιορτή φιστικιού στην Αίγινα μεταφέροντας τον χαιρετισμό της περιφερειάρχου. Αυτή είναι η εικόνα της Αίγινας που ατένιζε ο κ αντιπεριφερειάρχης κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του. Οι παράνομες ταμπέλες και τα κιτς θερμοκήπια σίγουρα δεν αποτελούν δείγμα πολιτισμού και παράδοσης. Αποτελούν βέβαια δείγμα της ιστορίας του πολιτισμού και της παράδοσης των ανθρώπων που διοικούν τον δήμο σήμερα. Και φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε πως το ξήλωμα των παράνομων ταμπελών (δηλαδή του πολιτισμού αυτών που διοικούν την Αίγινα σήμερα) ζήτησε πρόσφατα η περιφερειάρχης κ Δούρου, τον χαιρετισμό της οποίας μετέφερε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙ

aiakosrex - Κυρ, 17/09/2017 - 09:57
Τα ονόματα των χορηγών "μεγάλων και μικρών" ακουγόντουσαν από τα μεγάφωνα της παραλίας όλη μέρα, ακόμα και όταν τραγουδούσε η "πολυφωνική χορωδία". Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την συναυλία στην παλιά προβλήτα (στον Άγιο Νικόλαο τον θαλασσινό έλεγε το πρόγραμμα), δυνατό σημείο της οποίας ήταν η πολυπληθής ορχήστρα που για λόγους οικονομίας δεν ήρθε και όλη τραγούδησαν με μουσική playback. Εμφανίστηκαν επί σκηνής καλλιτέχνες που ήκμασαν κάποτε στο δεύτερο μισό του προηγούμενου αιώνα να κάνουν ότι καλλίτερο λόγω ηλικίας μπορούσαν. Φυσικά υπήρξε πρόταση για συναυλία από εν ενεργεία γνωστούς  καλλιτέχνες συνοδευόμενους από ζωντανή ορχήστρα χωρίς να χρεωθεί η ΚΕΔΑ ούτε ένα ευρώ. Δυστυχώς όμως θα έπρεπε να ανακοινώνεται και το όνομα του χορηγού στην λίστα των μεγάλων χορηγών. Αυτό ήταν ανάθεμα για την παρούσα δημοτική αρχή η οποία δεν δέχεται ως μεγάλους ή μικρούς χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας αντιφρονούντες. Ανεξάρτητοι άνθρωποι που δεν υποκλίνονται στα σύμβολα του καθεστώτος της παράνομης και αυθαίρετης ταμπέλας δεν είναι αποδεκτοί ούτε ως χορηγοί από την ΚΕΔΑ και την δημοτική αρχή. 

ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΩΝ

aiakosrex - Σάβ, 16/09/2017 - 14:45
"Γιορτές συμβόλων συμβόλων και συμβολισμών " είναι τα διάφορα πανηγύρια που στήνουν οι ανθρώπινες κοινότητες για να δηλώσουν την ύπαρξή τους. Με το που φτάνει ο επισκέπτης στην Αίγινα βλέπει τα επιτεύγματα του παρελθόντος "ντυμένα με τα σύμβολα του παρόντος". Τα νεοκλασικά φορούν τα χρώματα εξουσίας του τόπου και κρύβονται πίσω από τα θερμοκήπια "τα μέσα οικονομικής εκμετάλλευσης του τόπου". Και για να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας στην όλη γιορτή, στήθηκαν και τα περίπτερα αντικριστά των θερμοκηπίων. Κατά τα άλλα η γιορτή  είναι αφιερωμένη στον καρπό του υβριδίου της φυστικιάς,δηλαδή  την διασταύρωση που πέτυχε η Γεωπονική Σχολή Αθηνών στις αρχές του αιώνα και έδωσε στον θάμνο της φυστικιάς κορμό τσικουδιάς ανυψώνοντάς την φυστικιά σε δέντρο. Η φυλλοξέρα των αμπελιών που επί χιλιετίες καρποφορούσαν στην Οινόη (Αίγινα) στάθηκε αφορμή για την επικράτηση της καλλιέργειας της φυστικιάς.  Τώρα , όποιος διαφωνεί με τα σημερινά σύμβολα και συμβολισμούς εξουσίας, αντιμετωπίζεται με καταγγελίες, άσεμνες χειρονομίες, ύβρεις, επιθέσεις και φυσικά έχει απέναντί τους τις αρχές και την δημοτική αρχή του τόπου. Το συμπέρασμα είναι ότι τελικά η γιορτή είναι προς δόξα της πολιτικής και οικονομικής φυλλοξέρας που έχει επιβληθεί  στο νησί.