ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Δευ, 28/05/2018 - 14:25. - 0 Σχόλια
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

«Ο κ. Βουλγαράκης Φώτιος του Σωτηρίου, κάτοικος Αίγινας πρωτοστάτησε με ιδιαίτερο σθένος στη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Αίγινας και μάλιστα κατά την διάρκεια Λαϊκής Συνέλευσης στο κινηματοθέατρο ΤΙΤΙΝΑ, πρόσφερε στον τότε δήμαρχο Αίγινας κ. Γιαννούλη Γεώργιο χρηματική επιταγή 200.000 δρχ. για την ενίσχυση της δημιουργίας Κέντρου Υγείας Αίγινας.
Ο κ. Γιαννούλης επεχείρησε την επιταγή αυτή στον παριστάμενο τότε Νομάρχη κ. Ανδρέα Φούρα». Αυτά γράφει ο γνωρίζων πρόσωπα και πράγματα της εποχής κ. Παναγιώτης Βάρτζελης.
Αλλά η συμβολή του Φώτη Βουλγαράκη στην δημιουργία Κέντρου Υγείας στην Αίγινα, δεν περιορίζεται στην άνω περιγραφή. Ο Τζίκας, μοναδικός κληρονόμος της δωρήτριας του οικοπέδου εντός του οποίου οικοδομήθηκε το Κέντρο Υγείας Αίγινας, γερόντισσας Μακρύνας Τζίκα, ήταν φίλος και συνεργάτης του Φώτη. Ευαισθητοποιήθηκε από τον ζήλο του τελευταίου για αναζήτηση κατάλληλου οικοπέδου, έπεισε την θεία του να δωρίσει το δικό της. Αυτή λοιπόν είναι η συνεισφορά του Φώτη Βουλγαράκη στην λύση του πολύ σημαντικού θέματος που αφορά την υγεία όλων των κατοίκων αλλά και επισκεπτών της Αίγινας.