Διαφάνεια – Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τετ, 28/11/2012 - 23:11. - 0 Σχόλια
κλοπη δημοσιας περιουσιας.

Τις μεγάλες διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο της διαφθοράς επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο γ.γ. Διαφάνειας, Γ. Σούρλας στην ημερίδα «Διαφάνεια – Καταπολέμηση της Διαφθοράς» .

Μειμαράκης.

«Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι διαρκής και πρέπει να προσαρμοζόμαστε κάθε φορά στα νέα δεδομένα. Ειδικά στην εποχή μας με την παγκοσμιοποίηση και την είσοδο της νέας τεχνολογίας, ώστε να θωρακίσουμε το πολιτικό σύστημα και κυρίως την ελληνική κοινωνία απέναντι στη διαφθορά».

Ρουμπακιώτης.

Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από την διαφθορά. Πρέπει να λάβουμε μέτρα. Η μικρή και μεγάλη διαφθορά καταλαμβάνει το σύμπαν της ελληνικής κοινωνίας».

Σούρλας

«Πολιτική βούληση και διαφθορά δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Άλλωστε όταν υπάρχει διαφθορά και μάλιστα εκτεταμένη δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε οι πολιτικοί ηγέτες δεν έχουν επίγνωση των ευθυνών, συναίσθηση των επιπτώσεων από την διαφθορά και άρα είναι ανεπαρκείς και ακατάλληλοι να κυβερνήσουν. Είτε είναι δέσμιοι συμφερόντων και κυκλωμάτων τα οποία καθορίζουν την παθητική τους στάση απέναντι στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σήμερα με εκπεφρασμένη και έμπρακτα αποδεδειγμένη την πολιτική βούληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε μετωπικά με τους διαπλεκόμενους τους απατεώνες και τους επίορκους με όπλο τη διαφάνεια. Άλλωστε όπως είπε χτες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός «δεν μπορείς να σταματήσεις το πάρτι των τρωκτικών, αν δεν έχεις διαφάνεια».