ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΓΗΣ

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Πέμ, 12/07/2012 - 10:08. - 0 Σχόλια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΓΗ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ

Είναι κάποιες φορές που οι άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να μιλήσουν. Αυτό το συναίσθημα είναι ιδιαίτερα έντονο όταν οι συνθήκες είναι ώριμες και το έργο μοναχικό. Γι αυτό όταν το τηλέφωνο χτύπησε και ο αντιδήμαρχος ύδρευσης ζήτησε να μου μιλήσει δεν έχασα τον χρόνο μου.

Αιακός. Κύριε αντιδήμαρχε, ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα της ύδρευσης του νησιού σήμερα.

ΑΜ. Οι μη επαρκείς ποσότητες νερού, και ειδικότερα από 30 6 2012 που ακινητοποιήθηκαν οι δύο υδροφόρες του υδρομεταφορέα λόγω ανώνυμης καταγγελίας στο Λιμεναρχείο Πειραιά για μη θεώρηση ναυτολογίου.

Αιακός. Πόσο νερό χρειάζεται καθημερινά η Αίγινα τους θερινούς μήνες.

ΑΜ. Πάνω από 10.000 κυβικά και έως και 14.000 κυβικά την περίοδο αιχμής το 15 Αύγουστο

Αιακός.  Το πρόβλημα αυτό υπάρχει και στα τρία σημεία υδροληψίας του νησιού.

ΑΜ. Όχι , μόνο στο λιμάνι του Λεοντίου.

Αιακός. Πόσο νερό πρέπει να μεταφέρει ο υδρομεταφορέας  στο Λεόντι.

ΑΜ. Βάση σύμβασης τουλάχιστον 5.000 με 6.000 κυβικά την ημέρα .

Αιακός. Και πόσα μεταφέρει.

ΑΜ. Στο διάστημα 30 6 2012 με 12 7 2012 έπρεπε να είχε μεταφέρει 78.000 κυβικά περίπου  και δυστυχώς έχουν μεταφέρει περίπου τα μισά.

Αιακός. Και πως χειρίζεστε την κατάσταση.

ΑΜ. Είμαι συνεχώς στις δεξαμενές μαζί με τους υπεύθυνους τεχνίτες των δεξαμενών και προσπαθούμε να τροφοδοτήσουμε με τις διαθέσιμες ποσότητες νερού που υπάρχει όλες τις περιοχές του νησιού με τις λιγότερες  διακοπές. Οι υπάλληλοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά επειδή η κατάσταση έχει ξεφύγει , ενημέρωσα σήμερα τον δήμαρχο και εγγράφως  ώστε να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για την  επίλυση του προβλήματος το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε είναι διαχρονικό.

Αιακός. Έχετε ενημερώσει του επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων.

ΑΜ. Βεβαίως, είναι ενήμεροι για τα πάντα εκτός του κ. Κοττάκη  ο οποίος όταν κλήθηκε είπε ότι ήταν απασχολημένος. Να  τονίσω ότι την Πέμπτη 5 6 2012 επικοινώνησα με τον δήμαρχο και με τον κ. Π Κουκούλη στις 3 τα ξημερώματα για ένα συμβάν το οποίο καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων του Λιμεναρχείου   Αίγινας και αφορά το λιμάνι του Λεοντίου. Με τον κ. Γρηγορόπουλο κατάφερα να επικοινωνήσω στις 7 το πρωί.

Αιακός. Πόσο νερό μπορούν να δώσουν οι ντόπιες γεωτρήσεις σε ημερήσια βάση.     

ΑΜ. Η κοινότητα Βαθέως υδροδοτείται από τρεις γεωτρήσεις   με συνολική ημερήσια δυνατότητα 1.800 κυβικά αλλά χρειάζεται τουλάχιστον 2.300 κυβικά αυτή την περίοδο.

Η Κυψέλη έχει μια γεώτρηση με δυνατότητα 500 κυβικά την ημέρα αλλά χρειάζεται 2.400 κυβικά.

Η Αίγινα με τα χωριά έχει τρεις γεωτρήσεις με δυνατότητα 2.000 κυβικά αλλά χρειάζεται 6.500 κυβικά.

Η Πέρδικα υδροδοτείται αποκλειστικά από υδροφόρες και χρειάζεται από 600 κυβικά τον χειμώνα έως 900 κυβικά το καλοκαίρι.

Ο Μεσαγρός τροφοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από γεωτρήσεις.

Δηλαδή οι ημερήσιες ανάγκες τώρα το καλοκαίρι είναι 11,700 κυβικά εκ των οποίων τα 4.300 είναι από γεωτρήσεις και τα 7,700 από ΕΥΔΑΠ.

Ο Ηλιακίδης  μεταφέρει 1,500 κυβικά στο λιμάνι της Αίγινας και 900 κυβικά στην Πέρδικα και ο Λεβεντάκης «πρέπει» να φέρνει 5.600 κυβικά στο Λεόντι κάτι το οποίο δεν συμβαίνει.

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει νερό και αυτό φαίνεται καθαρά από την καταγραφή των κατάπλεων στο Λιμεναρχείο Αίγινας.       

Αιακός. Πιστεύετε ότι το θέμα είναι οικονομικό.

ΑΜ. Όχι γιατί ο υδρομεταφορέας πληρώνεται , σήμερα για παράδειγμα είναι να πάρει 125.000 ευρώ.

Αιακός. Μήπως ο υδρομεταφορέας  δεν έχει την υποδομή δηλαδή τα απαιτούμενα πλοία για να καλύψει τις ανάγκες της Αίγινας και χρησιμοποιεί το οικονομικό σαν δικαιολογία.

ΑΜ.   Έχω ζητήσει με έγγραφό μου την δρομολόγηση και τρίτου πλοίου που διαθέτει το ΛΙμενάρι, αλλά αυτός χρησιμοποιεί το Φιλιατρά για την υδροδότηση του Αγκιστρίου και διαθέτει μόνο το Ιωάννης αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση της Αίγινας.

Αιακός. Μήπως υπάρχει πρόβλημα λήψης νερού από τις παροχές της ΕΥΔΑΠ

ΑΜ. Η σύμβασή μας με την ΕΥΔΑΠ για το καλοκαίρι είναι 300 κυβικά την ώρα που σημαίνει  7.200 κυβικά την ημέρα, ποσότητα που μας καλύπτει πλήρως. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η παροχή του δίνει 200 με 250 κυβικά την ώρα αλλά σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ λαμβάνει από τα δύο σημεία λήψης 190 και 110 (σύνολο 300) κυβικά την ημέρα.

Αιακός.     Τελευταία δέχεστε πυρά από μερίδα του τύπου. Τι έχετε να πείτε για αυτό.

ΑΜ. Έχω ζητήσει οι πληροφορίες να διασταυρώνονται πρώτα πριν δημοσιευτούν κάτι που δεν γίνεται με αποτέλεσμα κάποιοι να δημιουργούν αντιπολιτευτικές εντυπώσεις. Πάντως εγώ σέβομαι τους 340 Αιγινήτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και δεν εγκαταλείπω τον αγώνα.

Αιακός. Κύριε Μαρμαρινέ σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας