ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ;

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τετ, 23/05/2012 - 00:52. - 0 Σχόλια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Να χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα

 

Αυτό μας συμβουλεύει ο κ. Βαρουφάκης. Γιατί άραγε όταν ο ίδιος αποδέχεται ότι:

«Σε σχέση με χώρες όπως η γνωστή τρόικα Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, αλλά και η Βρετανία και το Βέλγιο, το σύνολο του χρέους μας (δημοσίου και ιδιωτικού) είναι το μικρότερο. Πως αυτό; Επειδή οι έλληνες, ως άτομα αλλά και ως ιδιωτικός τομέας, χρωστάμε πολύ λιγότερα εκείνων. Ακόμα και οι αντιπαθέστατες τράπεζές μας έχουν ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα: Πάνω από 150 δις πραγματικών καταθέσεων!»

και προσθέτει:

«Ως πολίτες είμαστε ελάχιστα χρεωμένοι σε σχέση με πολλούς από τους επικριτές μας στις Λόνδρες, στα Παρίσια και στις Νέες Υόρκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε λευκές περιστερές. Για δεκαετίες φορτώναμε το δημόσιο με τόσο μεγάλο χρέος που το βλέπουμε πλέον να βουλιάζει μπροστά στα μάτια μας.»

και μετά σερβίρει την «καταπληκτική του ιδέα»:

«Ποια είναι λοιπόν τα χαρμόσυνα νέα; Ότι μια πτώχευση θα αποδειχθεί σχετικά ανώδυνη. Ο λόγος διττός: Πρώτον, δεν είμαστε κατά μέσον όρο ούτε οι φτωχότεροι ούτε οι πιο υπερχρεωμένοι. Δεύτερον, όσον αφορά τα χρέη του δημοσίου, αυτά βαραίνουν εμάς, ως άτομα, πολύ λιγότερο από όσο βαραίνουν τους ξένους.»

Δηλαδή θα μας συμβουλεύει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Τοττού που θέλοντας να εκδικηθεί τον «κουμπάρο» ήταν διατεθειμένος να εκδικηθεί όλη του την οικογένεια. Ας χρεοκοπήσουμε λοιπόν αρκεί με αυτή την πράξη μας να εκδικηθούμε την Μέρκελ και να τινάξουμε την Ευρωζώνη στον αέρα.
Γι αυτόν είναι όλα τόσο απλά:

«Μα αν το δημόσιο κηρύξει στάση πληρωμών, τι θα γίνει την επόμενη μέρα; Πως θα ξανα-δανειστεί; Πράγματι, το κράτος θα στριμωχθεί. Για κάμποσο καιρό το δημόσιο θα πρέπει απλώς να ξοδεύει όσα μαζεύει από φόρους. Και γιατί είναι κακό αυτό; Να μάθει επί τέλους, αφού θα έχει ανακουφιστεί από το νταλκά των τοκοχρεολυσίων, να ζει με αυτά που εισπράττει……..
………………Οι τράπεζές μας; Θα υποφέρουν, είναι αλήθεια - δεδομένου ότι ακόμα και το 25% του δημόσιου χρέους που διαθέτουν θα παγώσει. …..Για να μην προσθέσω ότι απολαμβάνουν εγκληματικά υψηλά ποσοστά κέρδους τόσα χρόνια. Όπως το κράτος μας, έτσι κι αυτές να μάθουν να ζουν λιτά και με σύνεση όπως

Σε τελική ανάλυση, είναι λάθος μας να φοβόμαστε τόσο πολύ την στάση πληρωμών του ελληνικού δημοσίου. Άλλοι πρέπει να φοβούνται μια τέτοια εξέλιξη περισσότερο από εμάς:

Στάση πληρωμών λοιπόν!

Τώρα!

Με χαμόγελο και αισιοδοξία!

(Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Ότι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης, οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσοβήσουν...)

Αυτά τα ωραία μας προτείνει ο κ. Βαρουφάκης. Κάτι παρόμοια λένε και οι 12 συνιστώσες του ΖΥΡΙΖΑ με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.

Αυτό όμως που δεν μας λέει ο κ. Βαρουφάκης είναι τι θα συμβεί αν οι Γερμανοί δεν μασήσουν και κάνουν αυτό που απειλούν και μας αφήσουν κανονικά στο «έλεος της χρεοκοπίας μας».

Και για όποιον δεν κατάλαβε σε περίπτωση χρεοκοπίας θα ακολουθήσει μια ραγδαία κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, μείωση των αποταμιεύσεων, υψηλή ανεργία, απώλεια όλων των κοινωνικών παροχών (παιδεία, υγεία κτλ).
Εν κατακλείδι χρεοκοπία σημαίνει φτώχια, εγκληματικότητα και εξαθλίωση ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας.

Βέβαια  το μεγαλύτερο διακύβευμα θα είναι η λεηλασία του εθνικού πλούτου την οποία το κράτος μας στην απόλυτη εξαθλίωση που θα βρίσκεται δεν θα μπορεί να υπερασπιστεί ούτε να εμποδίσει τους «Εφιάλτες πολιτικούς» της ημέρας να ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής σε αυτούς που ο κ. Βαρουφάκης μας παροτρύνει να εκδικηθούμε χρεοκοπώντας

Τελικά αυτό που μας προτείνει είναι να αυτοκτονήσουμε εθνικά χαμογελώντας. Ας μας πει λοιπόν και τι να ψηφίσουμε για να δούμε σε ποια πλευρά του ψωμιού το δικό του βούτυρο είναι αλειμμένο!

Γιώργος Θεοδωράκης