Δράση για την αντιμετώπιση του ρατσισμού σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση «Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα»

Χωρίς ψήφους ακόμα
Υποβλήθηκε από aiakos στις Τρί, 29/01/2013 - 00:06. - 0 Σχόλια

Δράση για την αντιμετώπιση του ρατσισμού σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση «Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα»

Το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕλλΚΔΔ) χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την ίδρυση και λειτουργία δύο τμημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και 68 Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας με στόχο την ουσιαστική και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας, που εκδηλώνεται κατά μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων με ρατσιστικά κίνητρα και υπόβαθρο, και ανακοινώνει, στα πλαίσια του κοινωνικού του ρόλου, τη διοργάνωση διαλόγων με εκπροσώπους μεταναστών και άλλων εμπλεκομένων ομάδων σε συνεργασία με τους Mediators Beyond Borders.

 Το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, που συστάθηκε και λειτουργεί με τη μορφή της μη κερδοσκοπικής αστικής εταιρείας, από δεκαπέντε δικηγόρους διαμεσολαβητές και τον Σύνδεσμο ΑΕ και ΕΠΕ, στα πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επιδιώκει, σε συνεργασία με τους «Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα» (Mediators Beyond Borders) να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει στην Αθήνα διαλόγους με εκπροσώπους διαφορετικών ομάδων μεταναστών, που ζουν στην πόλη. Στους διαλόγους έχουν ήδη δηλώσει, ότι θα παραστούν εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ καθώς και μέλη της Αυτοδιοίκησης, αναμένεται δε να παραστούν και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων εκκλησιών. Οι διάλογοι αναμένεται να διεξαχθούν στο διάστημα από 25 μέχρι 30 Απριλίου 2013.

 Οι διάλογοι θα συντονίζονται από ομάδα 10 Ελλήνων διαμεσολαβητών, οι οποίοι θα επικουρούν έναν ίσο αριθμό διεθνών διαμεσολαβητών. Τη δράση αυτή του ΕλλΚΔΔ θα υποστηρίξουν, επίσης, 6 διαμεσολαβητές από τις ΗΠΑ, ένας από τη Γερμανία, ένας από την Ελβετία, ένας από την Αγγλία, ένας από την Ινδία καθώς και ένας από τη Σκωτία, οι οποίοι θα συμπράξουν, όπως προαναφέρθηκε, με τους 10 Έλληνες διαμεσολαβητές. Επιπροσθέτως, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους δύο συντονιστές συζήτησης από τις ΗΠΑ, οι Kenneth Klock και Joan Goldsmith. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν κατόπιν πρόσκλησης 100 εκπρόσωποι από την κοινότητα των μεταναστών και άλλους χώρους, όπως προαναφέρεται, οι οποίοι θα χωριστούν σε μικρές ομάδες των 10 ατόμων. Οι διάλογοι θα διευκολυνθούν από τη διεθνή ομάδα, η οποία θα συνεργαστεί με τους Έλληνες διαμεσολαβητές.

Η δράση αυτή του ΕλλΚΔΔ προκύπτει από τη συνεργασία του με τη διεθνή Οργάνωση «Διαμεσολαβητές Χωρίς Σύνορα» (Mediators Beyond Borders) στα πλαίσια του ρόλου του και της  κοινωνικής αναγκαιότητας διάδοσης του θεσμού της διαμεσολάβησης, όχι μόνον ως μέσου εξωδικαστικής επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών αλλά και ως θεσμού που προάγει τον κοινωνικό διάλογο μεταξύ ετερόκλητων ομάδων πολιτών προτείνοντας έτσι άλλους τρόπους επικοινωνίας πέραν της βίας με απώτερο στόχο την κοινωνική ειρήνη και ευημερία.

                   -----------

     *ΕλλΚΔΔ:  -Συνεργαζόμενο με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

                         -Συνεργαζόμενο με Κεντρικό Επιμελητήριο  Πεκίνου (CCPIT Beijing)

                         -Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου  Διαμεσολάβησης

                                 

        

    

Επικοινωνία Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων τηλ.: 6932 900255,

 e mail: stamatina.markou@gmail.com