ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΟΑΕΕ

Average: 4.7 (3 votes)
Υποβλήθηκε από aiakos στις Παρ, 26/10/2012 - 00:04. - 0 Σχόλια

 

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

(ΒΕΠ)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ

Δ/νση: Καραΐσκου 111,  (3ος όροφος) 185 32 Πειραιάς

Τηλ.: 210 - 4110443, 210 - 4174765

Απευθείας Επικοινωνία Προέδρου: τηλ.: 6978  999513

 e - mail: mixalaros.bep@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/10/2012

 

«Έκπληξη» ΒΕΠ για την ανακοίνωση περί «ρύθμισης οφειλών προς ΟΑΕΕ»

60 δόσεις και διαχωρισμό του κλάδου υγείας με αυτόν της σύνταξης με προαιρετική την πληρωμή του ενός από τους δύο, ζητάει ο Πρόεδρος του ΒΕΠ

  • Συστημικό και δομικό είναι το πρόβλημα του ΟΑΕΕ

 

Με ιδιαίτερη έκπληξη αντιμετώπισε η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά τις ανακοινώσεις της Διοίκησης του ΟΑΕΕ περί «ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών» προς τον Οργανισμό. Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος επισημαίνει:

«Προφανώς, ο ΟΑΕΕ στην προσπάθειά του να εισπράξει από χρήματα, που δεν υπάρχουν στην αγορά και αντί να γίνει πιο “ελκυστικός” στους ασφαλισμένους του, οι οποίοι δεν θέλουν και πολύ πλέον να αντιδράσουν -καθώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι πλην του «δεν πληρώνω»- στην εισπρακτική πολιτική του Οργανισμού, αποφασίζει χωρίς να προσμετρά τη βαθιά ύφεση στην οποία έχουν υποπέσει τα οικονομικά των επιχειρήσεων.

 Θα πρέπει να γνωρίζει και να συνειδητοποιήσει ότι ουσιαστικά η επιχειρηματικότητα υποχρεώνεται να πληρώνει τον ΟΑΕΕ για να προσφέρει και σε ιατροφαρμακευτικό αλλά και σε συνταξιοδοτικό επίπεδο τα ελάχιστα, ενώ θα μπορούσε –εάν ο νόμος έδινε τη δυνατότητα, να προσφύγει στον ιδιωτικό τομέα για ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή και σύνταξης και να διαπραγματευθεί ο κάθε ένας με τον ιδιωτικό τομέα πλέον, το συμφερότερο για εκείνον. Αντ’ αυτού εκβιαστικά επιβάλλεται η εισφορά στον ΟΑΕΕ με το άνοιγμα κάθε επιχείρησης ακόμη και ατομικής χωρίς ο ΟΑΕΕ να παρέχει τα στοιχειώδη και μάλιστα, δεν δίδεται στον επιχειρηματία ασφαλιστική ενημερότητα για να μπορεί να λειτουργήσει, εάν δεν πληρώσει! Εάν δινόταν η δυνατότητα αυτή στους ασφαλισμένους θα αναγκαζόταν και ο ΟΑΕΕ να παρέχει υπηρεσίες και να γίνεται πιο «ελκυστικός» για να αντέξει στον ανταγωνισμό. Το πρόβλημα λοιπόν είναι συστημικό και δομικό με τον ΟΑΕΕ.

Στη δεδομένη στιγμή, που δυστυχώς πληρώνουμε όλοι τον ΟΑΕΕ και μάλιστα ενιαία τον κλάδο υγείας και τον κλάδο σύνταξης, ζητούμε την κατάργηση των τελών καθυστέρησης και την αύξηση των δόσεων σε 60 τουλάχιστον. Παράλληλα, ζητούμε διαχωρισμό των κλάδων υγείας και σύνταξης με προαιρετική την πληρωμή του ενός εκ των δύο. Οι αρμόδιοι προφανώς δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην αγορά και ότι δεν υπάρχει καθόλου ρευστό και «βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό» των ασφαλισμένων χωρίς να υπολογίζουν αντιδράσεις σε αυτό το έκρυθμο τοπίο της Ελλάδας, που αλλάζει τα πάντα, δεδομένα και κεκτημένα. Και σε μία Ελλάδα που για να αναπτυχθεί θα πρέπει να γίνει ελκυστική στους ξένους επενδυτές αλλά πάνω απ’ όλα σε εμάς, τους Έλληνες».